Helyi sport

2023.09.30. 06:00

Lesz-e újabb helycsere a vármegyei I. osztály élén?

Újabb hétvégéjéhez érkezik a Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgás: az I. osztályban immáron az SZVSE vezeti a tabellát, de kérdés, hogy ez így is marad-e a forduló végére. A legtöbb mérkőzést ezúttal szombaton rendezik a különböző osztályokban.

Vajgely Pál

Bány Tamás csapata Ásotthalom próbál meg javítani.

Fotó: Török János

Azzal, hogy legyőzte a Tiszaszigetet az elmúlt hétvégén, átvette a vezetést a vármegyei I. osztályban az SZVSE. A Vasutasok zsinórban öt győzelemnél járnak, és egy pont az előnyük az Algyő előtt. Az SZVSE az edzőváltáson átesett Balástyát fogadja, az algyőiek a kupában már legyőzték a Bordányt, a két csapat most bajnoki pontokért csap össze, míg a Tiszasziget a forduló egyetlen vasárnapi meccsén Ásotthalomra látogat. Zsinórban három győzelmet szerzett a Mórahalom, most a HFC II.-vel játszik hazai pályán.

A vármegyei II. osztályban megkapta ugyan első gólját a Sándorfalva, de a hibátlan mérlege megmaradt – ezt most az UTC ellen próbálhatja meg tovább nyújtani a bajnokság éllovasa. A forduló nem lesz teljes ebben az osztályban, mert a St. Mihály–Csengele meccset elhalasztották.  A vármegyei III. osztályban hatpontos meccset játszik a negyedik Tiszasziget II. és az első helyen álló Baks. 

A hétvége programja, vármegyei I. osztály, szombat, 16 óra: SZVSE-G-Falc Kft.–Balástya, M-Perfect Home-Algyő–DB Futball Bordány SK, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Hódmezővásárhelyi FC II., Kiskundorozsma–Makó FC, Szentesi Kinizsi–FK 1899 Szeged-SZEOL. Vasárnap, 15 óra: Ásotthalom–Tiszasziget. 

Vármegyei II. osztály, szombat, 16 óra: Röszke–Algyő II., Zsombó–Mártély, Sándorfalva–UTC, Tömörkény–Csongrád, Apátfalva–Deszk, Mindszent–Csanytelek. A St. Mihály–Csengele mérkőzést elhalasztották. 

Vármegyei III. osztály, szombat, 14 óra: Sándorfalva II.–Szőreg-DSC. 15 óra: Tiszasziget II.–Baks. 16 óra: Forráskút–Öttömös, Zákányszék–Üllés. Vasárnap, 15 óra: Pusztamérges–Ruzsa, Szatymaz–DB Futball Bordány SK II., Földeák–Makó FC-Duocor-Givaudan. Szabadnapos: a Csanádpalota. 

Vármegyei IV. osztály, Homokháti csoport, szombat, 15 óra: Kistelek–Dóc. 16 óra: Gyálarét–Fülöp SE. Vasárnap, 15 óra: Csongrád II.–Kiskundorozsma II., Tömörkény II.–Balástya II. 16 óra: Csanytelek II.–Domaszék. Szabadnapos: az Újszentiván. Tisza-Maros csoport, szombat, 16 óra: Eperjes–Mindszent II., Ópusztaszer–Hódmezővásárhelyi FC III., Kiszombor–Kübekháza. Vasárnap, 15 óra: MAS SE–Nagylak. 16.30: Tápé–Pázsit SE. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában