Helyi sport

2023.09.09. 21:27

Magabiztos játékkal védte meg címét a Szedeák a pécsi tornán

Nem volt kérdés a győzelem a B csoportos Vasas ellen.

Delmagyar.hu

Sima győzelmet arattak a pécsi torna döntőjében a szegedi kosarasok.

Fotó: Gémes Sándor

Az Eszék elleni győzelmet követően szombaton este a B csoport előző idényének harmadik helyezettjével, a Vasassal találkozott a PVSK-Matro kupa döntőjében az SZTE-Szedeák.

Hamar tíz pont közeli előnyre tett szert Nikola Lazics csapata, Locke triplájával ez 23–13-nál meg is lett. A második negyed elején ugyan két és fél percig nem dobott kosarat egyik gárda sem, és összesen csak 22 pont született ebben a tíz percben, de a Szedeák magabiztosan vezetett a nagyszünetben.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Tisza-partiak a játék minden elemében felülmúlták az angyalföldieket, majd Mucza kosarával lett meg a húszpontos különbség 55–35-nél. A folytatásban a harmincat is átlépte a szegedi előny, a meccs végén pedig már mindenki lehetőséget kapott a keret tagjai közül. Végül 32 ponttal, magabiztosan nyert az SZTE-Szedeák, amely ezzel megvédte címét a Matro-kupán.

SZTE-Szedeák–Vasas 85–53 (26–18, 14–8, 20–11, 25–16)
Férfi kosárlabda, PVSK-Matro kupa, döntő.
SZTE-Szedeák: Balogh 8, Locke 12/6, Mucza 9/3, Zsíros 15/9, Lake 14. Csere: Bognár 15/6, Polányi, Cohill 9/3, Mayer, Udemezue 3/3, Mokánszki, Bella. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában