Férfi vízilabda OB I.

2023.09.25. 15:47

Olimpiai bajnokok érkeznek szerdán este a Tiszavirág Sportuszodába

Hétvégi bajnokiját pótolja a Zue.hu Szegedi VE szerdán 20 órától a Tiszavirág Sportuszodában. A későbbi játék oka, hogy az elmúlt hétvégén Eurokupa-selejtezőket játszott a Vasas.

Becsei Dávid

Lakatos Soma (a labdával) először tér vissza ellenfélként a szegedi Tiszavirág Sportuszodába.

Fotó: Török János

Különleges találkozó lesz, hiszen visszatér Szegedre egy mérkőzés erejéig Lakatos Soma. Nyáron Szegedről igazolt az angyalföldiekhez a friss juniorvilágbajnok játékos, aki a Szegedi Vízipóló Suli neveltje. Szentesen már járt a BENU Magyar Kupa csoportköre során. Az mk-ban egészen a döntőig meneteltek, ott viszont a címvédő Ferencváros győzött 11–6-ra.

Az Eurokupa-selejtezőt hibátlanul zárta a Vasas. A spanyol Matarót 18–11-re, a német Ludwigsburgot 20–8-ra, míg a BVSC-t gólzápor után 16–15-re győzték le, így csoportelsőként várhatják a sorsolást. Az öt magyar csapatból hárman vették sikeresen a selejtezőt. A Vasas mellett a BVSC és a Honvéd jutott tovább, míg az OSC és a Szolnok búcsúzott.

Ami a Vasas rajtját illeti a férfi OB I.-ben, két magabiztos sikerrel rajtoltak a bajnokságban Lakatos Somáék. Pécset 14–7-re nyertek, míg az UVSE ellen hazai környezetben 13–7-re győztek. A nyár során alaposan megerősödtek az angyalföldiek, hiszen Nikola Dedovics és Sztrahinja Rasovics személyében két szerb olimpiai bajnokot is leigazoltak. Magyar klasszisok közül Burián Gergelyt és a friss világbajnok kapust, Lévai Mártont szerezték meg, valamint Lakatos mellett két másik tehetséget, Dala Dömét és Batizi Benedeket.

Csongrád-Csanád vármegye másik OB I.-es csapata, a Metalcom Szentes legközelebb a negyedik fordulóban szombaton 18 órakor ugrik medencébe, otthon a Kaposvár lesz az ellenfele.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában