Férfi kézilabda NB I.

2023.10.28. 06:00

A BL-győztes balátlövő a Pick Szeged ellen debütálhat a sereghajtóban

Miután a Zagreb ellen fontos pontokat tartott itthon az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, ma 18 órától már a PLER-Budapest vendége lesz a magyar bajnokságban. A mérkőzés egyértelmű esélyese a vendégcsapat, a hazaiaknál először léphet pályára a friss igazolás, az elit trófeák megszerzésében is részt vett Christian Dissinger.

Becsei Dávid

Marin Jelinic háromszor volt eredményes a Zagreb ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Elképesztően ráijesztett a szegedi játékosokra, szakmai stábra és szurkolókra az RK Zagreb a csütörtök esti mérkőzésen. Az “örökös” horvát bajnok már az ötgólos előnyért is támadhatott a Pick Arénában, de a hazai védelem az élén Gaberral és Kalarassal, felkeményedett és hősies küzdelemben 27–26-ra nyertek a Tisza-partiak. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) szakírói szerint az ötödik forduló ötödik legszebb gólját Miguel Martins szerezte. Lendületből érkezve, derékmagasságból elindított távoli lövését ismerték el.

– Nehéz összecsapás volt, nagyot kellett küzdeni, hogy megfordítsuk az eredményt a jól küzdő Zagreb ellen. Nem játszottunk jól, de küzdöttünk, illetve azt éreztem, hogy az első félidőben túlságosan nyugodtak maradtunk, így nem volt meg az a tűz a védekezésben, amire szükségünk van. Ezen a szünetben változtattunk, hatalmas szívvel harcoltunk. Meg kell vizsgálnunk, miért játszunk hullámzóan, ez most a legfontosabb feladat – összegzett a meccs után Kárpáti Krisztián, a szegediek vezetőedzője.

Hosszú vizsgálatokra, pihenésre nincs idejük a szegedieknek, ugyanis máris jön a következő megoldandó feladat. Annak az újonc PLER-nek lesznek a vendégei, amely az elmúlt héten leigazolt a német Christian Dissingert Katarból. A 31 éves balátlövő 2016-ban Európa-bajnokságot nyert hazája válogatottjával, majd az olimpián bronzérmes lett. 2019-ben pedig Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett a Vardar Szkopjéval. Új csapata pénteken délelőtt bejelentette, minden adminisztrációs akadály elhárult, a sorozatos sérülései miatt talán szerényebb pályafutást befutó balátlövő pályára léphet a Szeged elleni bajnokin. 

A tabella utolsó helyéről várja a Pick elleni bajnokit a PLER. Eddig mindössze egy pontot szereztek hét mérkőzésen. Az egyetlen döntetlent (25–25) Dabason érték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában