Helyi sport

2023.10.19. 17:15

A címvédőt fogadja szombaton az SZTE-Szedeák

Az egyik legnehezebb feladat vár az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatára szombaton, amikor is az ötszörös bajnok, és idén is toronymagas aranyesélyes Falco KC Szombathely lesz Bognár Kristófék ellenfele az újszegedi sportcsarnokban.

Vajgely Pál

De'Quon Lake korábbi csapata ellen játszik szombaton.

Fotó: Török János

A bajnoki címvédő ellen folytatja az SZTE-Szedeák. Az biztos, hogy olyan első félidő, mint amilyet a Tisza-partiak legutóbb a Budapesti Honvéd otthonában produkáltak, nem fér bele majd szombaton – de még egy rossz negyed is el tudja dönteni ezt a mérkőzést. Feltéve, ha bravúrban gondolkodunk, már pedig a Szedeák számára különösebb veszítenivaló nincs ezen a mérkőzésen, a Falco legyőzése pedig szintén olyan pluszt jelenthetne, mint a zalaegerszegi idegenbeli győzelem. 

 – A jó védekezés mellett egy magas ritmusú játékot kell nyújtanunk. Nálunk lesz a hazai pálya előnye, ezt ki kell használnunk, és hangsúlyozom, nagyon koncentráltan kell játszanunk védekezésben – mondta a meccs előtt De'Quon Lake, az SZTE-Szedeák centere. Az amerikai légiós volt csapata ellen léphet pályára, hiszen európai karrierjét éppen a Falcóban kezdte meg, 2019 és 2021 között a Falco játékosa volt, 2021-ben bajnoki címet és kupát nyert a Falco színeiben.

A szombathelyiek szerdán megkezdték szereplésüket a Bajnokok Ligájában, a csoportkör első fordulójában a sorozat egyik esélyesének tartott Unicaja Malaga volt az ellenfél. A spanyol csapat kilenc ponttal tudott nyerni Szombathelyen, a Falco pedig kedden már a görög Periszteri otthonában folytatja a BL-t.

Az elmúlt években többször is kiváló hangulatú, izgalmas meccset játszott a Szedeák a Falcóval, így érdemes kilátogatni a szombati meccsre. A felnőtt jegyek 2000, a diák és a nyugdíjas 1000 forintba kerülnek, fizetni csak készpénzzel lehet az újszegedi sportcsarnoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában