Férfi kézilabda NB I.

2023.10.02. 16:04

BL-mérkőzés híján sem maradunk rangadó nélkül a Pick Arénában

Bár a Bajnokok Ligája küzdelmei ezen a héten szünetelnek, a szegedi kézilabda-szurkolók így sem maradnak rangadó nélkül. Szerdán 17 órától (élő: M4 Sport) a MOL Tatabánya KC lesz az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának az ellenfele az NB I. 7. fordulójából rendezett mérkőzésen.

Becsei Dávid

Matej Gaber nemcsak támadásban, védekezésben is fontos szerepet tölt be a Szegedben Mackovsek és Bánhidi mellett.

Fotó: Karnok Csaba

Négy bajnoki mérkőzést követően már nem hibátlan csapatként érkezik a Tatabánya a Pick Arénába, mivel a második körben talán a vártnál picit könnyebben 31–24-es sikerrel vitte el a pontokat a címvédő Telekom Veszprém a Bányász új, impozáns látványt nyújtó otthonából. Idegenben a PLER, otthon a Dabas legyőzése nem okozott gondot Tombor Csaba vezetőedző tanítványainak, az újonc Eger vendégeként viszont az utolsó másodpercig kiélezett találkozón nyertek 29–28-ra.

Miután a Tatabánya az előző szezont bronzérmesként zárta, a játékoskerete kisebb vérfrissítésen esett át. Visszatért a Telekom Veszprémhez kölcsönből Nagy Benedek kapus, Bodor Márk és Ubornyák Dávid Gyöngyösre igazolt, Hornyák Bence pedig már a Fejér-B.Á.L. Veszprémben játszik ettől az idénytől. 

Megszerezte viszont a Bányász az előző szezon leggólerősebb jobbátlövőjének, Enomoto Jugának a játékjogát. A 22 éves japán játékos 133 gólt lőtt a Budai Farkasok mezében, nála többször csak a gólkirály Nagy Bence, valamint Rosta, Éles, Kriszmancsics, Melnicsuk és Pedro Rodríguez volt eredményes. Balátlövőben Dzsamali Imannal Ceglédről és Reza Jadegarivel erősítettek, míg beállóba Vajda Huba írt alá Balatonfüredről. Bartucz László személyében korábbi válogatott kapust is találunk az érkezők oldalán, de Tatabányán játszik idéntől a tehetséges balszélső, Krakovszki Bence, valamint a korábbi szegedi irányító, Eklemovics Nikola fia, Eklemovics Márkó, de egyéves portugáliai kitérő után visszatért a csapathoz Juhász Ádám is a Benficából.

A szegediek klubhonlapja emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi NB I.-es mezőnyből a Tatabányával és a Ferencvárossal mérkőznek meg a legrégebb óta. Szerdai ellenfelével 1976-ban találkozott először a Szeged.

A hazaiak az eufóriával zárult Aalborg-mérkőzésből folytatják a bajnokságot. A magyar válogatott hétvégi összetartásán Mikler Roland, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Szita Zoltán vett részt Szegedről, a többiek viszont csütörtökre és péntekre pihenőt kaptak. Szombaton és vasárnap már edzettek, hiszen ezen a héten már két hazai bajnoki vár rájuk. A szerdai Tatabánya-meccs mellett szombaton 18 órától a Balatonfüredet látják vendégül Matej Gaberék.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában