Helyi sport

2023.10.04. 13:49

Ezüstérmet szereztek a pitvarosi floorballosok a magyar kupa döntőn

Hazai pályán szerepelhettek a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

Vajgely Pál

Az ezüstérmes pitvarosiak.

Fotó: Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Pitvaros adhatott otthont az U11-es korosztály magyar kupa-döntőjének, amelyre a Magyar Floorball Szövetség a tavalyi tanévben nyújtott eredmények alapján hat csapatot hívott meg.

A szervezésben sokat segített az iskola fenntartója, a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság, amely egy 50 ezer forintos vásárlási utalványt is felajánlott a torna győztesének.

A pitvarosiak a budapesti Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola csapata elleni meccsüket kivéve a többi találkozót megnyerték, így második helyen végeztek. A torna gólkirálya a csapat játékosa, Burján László lett, aki 26 alkalommal talált be.

Külön készültünk arra, hogy itthon játszhatunk, az elsődleges célunk az éremszerzés volt, de szerettünk volna aranyérmet nyerni. Ilyen motiváltan és összeszedetten ez a csapat még nem játszott, mint ezen a tornán. A folytatásban elsődlegesen a kispályás diákolimpiára készülünk, szeretnénk, hogy minél eredményesebben szerepeljünk az országos elődöntőkben, de nagyon fiatal csapatokkal készülünk a korcsoport váltás miatt. Intenzíven készülünk az utánpótlás-bajnokságra az U11-es és U13-as fiú csapatainkkal, amelyekbe egy-két környékbeli srác is csatlakozott – mondta Moravszki Gábor, a pitvarosiak edzője, aki hozzátette, mivel egyesületi formában folytatják, ennek köszönhetően sikerült egy használt palánkot is vásárolniuk, ami nagy segítséget jelent a felkészülésben.

A pitvarosiak mellett ott volt a mezőnyben az algyői Fehér Ignác Általános iskola csapata is, amely a körbe vereséket követően, több lőtt góljának köszönhetően a negyedik helyen zárta a tornát. Az algyőieket Horváth Ádám készítette fel, valamint Szabó Máté testnevelő kísérte el a csapatot.

A pitvarosi csapat tagjai:
Burján László, Kerekes Levente, Unyatyinszki Bendegúz, Surányi Barnabás, Fejes Sándor, Balogh Ferenc, Szabó Ádám, Szabó Bence, Valent Flórián A csapat edzője: Moravszki Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában