Szombaton jön az első hazai meccs

2023.10.04. 13:10

Így győzött a Szedeák Zalaegerszegen – VIDEÓ

Három év után kezdte idegenbeli győzelemmel a szezont az SZTE-Szedeák.

Delmagyar.hu

Ryan Woolridge (labdával) az első forduló legjobb teljesítményét nyújtotta.

Fotó: kosarsport.hu

2020 után rajtolt idegenbeli győzelemmel az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, miután kedden este, hosszabbítást követően 97–93-ra győzött a Zalaegerszeg otthonában. A győzelemhez  a két szegedi hátvéd, Woolridge és Locke is extra teljesítménnyel járult hozzá, előbbi 27 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát jegyzett (és volt még öt gólpassza, 38-as VAL értékével pedig a forduló MVP-je lett), míg  Locke 31 pontjával a mezőny legeredményesebb kosarasának bizonyult. A találkozóról a Magyar Kosárlabda Szövetség YouTube csatornája tett közzé egy összefoglalót.

Ami pedig a folytatást illeti, szombaton 18 órától máris itt az első hazai mérkőzés a Szedeák számára. A 2023-24-es szezon első ellenfele az újszegedi sportcsarnokban a tavalyi ezüstérmes Alba Fehérvár lesz, ezzel pedig először játszik majd ellenfélként a szegedi csarnokban a Szedeákkal bronzérmet nyert amerikai center, James Dickey, aki a nyáron a fehérváriakhoz igazolt. 

A szombati mérkőzés nem csupán ettől lesz különleges, a találkozó előtt ugyanis a szegedi klub visszavonultatja az idén elhunyt Európa-bajnok szegedi legenda, Hódy László ötös számú mezét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában