5–0-s sorozata is volt a Szegednek

2023.10.08. 06:30

Még Kiss Csaba sem gondolt ilyen végeredményre az OSC ellen – GALÉRIA

Két ellentétes félidőt követően 15–9-es vereséget szenvedett az OSC-től a Zue.hu Szegedi VE a Tiszavirág Sportuszodában az E.ON férfi vízilabda OB I. ötödik fordulójában.

Becsei Dávid

Borzasztónak jellemezte az első negyedet szegedi szempontból Kiss Csaba vezetőedző.

Fotó: Török János

Támadásban és védekezésben is koncentráltan kezdett az OSC, amely így nem esett a Honvéd múlt heti hibájába. Akkor a Szivós-csapat majdnem négy teljes negyeden át szenvedett és élt ezzel a Szeged, közel jutva a meglepetéshez. Most az újbudaiak gyorsan lerendezték a győztes kilétét, az első öt támadásukat egyaránt gólra váltották az első negyed során. Nyolc perc után 7–2-re vezettek a vendégek, a második negyedtől viszont kezdett erőre kapni a Kiss-csapat. Dankát Gyovai váltotta a kapuban, a saját nevelésű tehetség pedig védésekkel hálálta meg a bizalmat.

A Sánta és Bóbis nélkül kiálló szegediek határozottan szebb második félidőt produkáltak. 4–13-ról egy öt–nullás sorozattal felzárkóztak Leinweberék, majd az utolsó két góllal a vendégek állították be a végeredményt.

Kiss Csaba: – Nem gondoltam, hogy ennyire beragadunk a mérkőzés elején, borzasztó volt nézni, éppen ezért éltem az időkérés lehetőségével már három perc elteltével. Megpróbáltam elmondani a srácoknak, hogy hiába játszunk az első hat fordulóban nálunk erősebb csapatokkal, az addig bent lévő játékosok méltatlanok voltak arra, hogy benn legyenek a vízben. Azt kértem, hogy felejtsék el az addig történteket és mindenki találja meg a személyes motivációját a mérkőzésre, mert csak így eredhetünk az OSC nyomába. Őszintén szólva, az első negyedet követően én sem gondoltam, hogy 15–9 lesz a vége..Ehhez az is kellett, hogy a játékosaimban megjelent a düh és a dac. El kezdtünk vízilabdázni, az utolsó negyedben pedig az OSC is visszaesett magához képest, ebből pedig gólokat szereztünk és így jól mutat a végeredmény.

Zue.hu Szegedi VE–OSC 9–15 (2–7, 1–3, 2–3, 4–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 5. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 130 néző. Vezette: Rubos, Kollár.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Tóth Gy. 2, Nagy M. 1, Horváth Zs. 1, Kürti, Sziládi 1, Horváth V. 2. Csere: Gyovai (kapus), Báthory, Pörge 1, Varga M., Klár, Leinweber 1, Molnár H. Vezetőedző: Kiss Csaba.
OSC: Grieszbacher – Várnai 2, Vigvári Vi. 2, Baksa B. 4, Salamon F., Rossi 1, Aranyi M. 2. Csere: Bisztritsányi (kapus), Gaszt 2, Szalai, ten Broek 1, Tóth M. 1, Török, Kondor.  Vezetőedző: Varga Dániel.
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 4/1.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában