A szerbiai Apatinban rendezik a tekecsapat világkupát

2023.10.03. 17:41

Négy közé vágyik a Szegedi TE

A szerbiai Apatinban szerda délelőtt elkezdődik a férfi tekecsapat világkupa, amelyen a Szegedi TE együttese szeretne a legjobb négy közé kerülni, ám rendkívül erős a mezőny.

Mádi József

Zapletán Zsombor jó formában utazott el a világkupára.

Fotó: Gémes Sándor

Eddig háromszor győzött a világkupán a Szegedi TE: 2005-ben a szlovákiai Nagysároson, 2006-ban a horvátországi Eszéken és 2012-ben a németországi Augsburgban. Az előzőek alapján immár 11. éve várnak a szegediek – szurkolók és játékosok – arra, hogy meglegyen a negyedik elsőség, ám ezen idő alatt nagyon sokat erősödött a mezőny. Immár nemcsak a német, a magyar vagy esetleg még a szlovák bajnok számított esélyesnek, hanem csatlakozott a favoritok közé a horvát, az olasz és az osztrák nemzeti első helyezett is.

A mezőny kiegyenlített lesz ezúttal is, a szerbiai helyszín pedig akár még a szerb elsőnek is kedvezhet, azaz újabb jelöltet találhatunk a világkupa-éremre.

És ha már így sorba vettük az esélyesek nemzeteit, nézzük meg, mely csapatokról is van szó a szegedieken kívül. A németeknél a Zerbst nagyon régen egyeduralkodó, az osztrákoknál a Neunkirchen, az olaszoknál a Neumarkt, a horvátoknál a Zapresic, a szerbeknél a KK Beograd, míg a szlovákoknál a Podbrezovát a trónról letaszító Trstena Starek is abban bízik a szegediek mellett, hogy a selejtező után bejut a legjobb négy közé az éremcsatákba.

A mezőny 13 csapatos, az említett hét klubon kívül még francia (Boule d’Or), bosnyák (Posusje), román (Cluj), szlovén (Konstruktor Maribor), cseh (Rokycany) és észak-macedón (Makpetrol Szkopje) csapat lesz ott a szerbiai Apatinban.

A szegediek már megérkeztek a szállásra, amely Zomborban található, majd innen utaznak át a megnyitóra. A szerdai programban három Tisza-parti játékos lép fel: 10.15-kor az első, aztán 11.30-kor a második, majd 14 órakor a harmadik. Csütörtökön 15.15, 17.45 és 19 óra a szegediek játékidőpontja, ezen hat alkalom után kellene az első négyben végezni a pénteki elődöntőhöz, majd a szombati helyosztókhoz.

A nőknél az Ipartechnika Győr képviseli a magyar színeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában