Helyi sport

2023.10.15. 19:39

Nincs már veretlen a vármegyei I. osztályban, négy ponttal vezet az SZVSE - FOTÓK

A labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály 9. fordulójában az SZVSE megnyerte az Algyő elleni rangadót, ezzel elvette riválisa veretlenségét, és növelte előnyét a tabella élén.

Vajgely Pál

Zsinórban nyolcadik meccsét nyerte meg az SZVSE.

Fotó: Török János

Az első két helyezett rangadóján fél óra után került előnybe az SZVSE, amikor is Amariutei lövése után a blokkról lecsorgót Papp Ádám lőtte az algyői kapuba. Czirják védése után maradt az 1–0 a szünetre, majd a térfélcserét követően Pócs Tamás beadásából Patai egyenlített ki fejjel. Nem sokáig volt egyenlő, mert Kormányos lapos beadására érkezett ismét Papp Ádám, aki eldöntötte a rangadót. Ezzel először kapott ki az Algyő ebben a szezonban, és nincs már veretlen csapat a vármegyei I. osztályban. A Vasutasok zsinórban a nyocadik meccsüket nyrték meg, és négy pont előnnyel vezetik a bajnokságot.

Magabiztos játékkal győzte le a Balástyát a Kiskundorozsma, és ezzel a sikerével fellépett a tabella harmadik helyére. A hazaiak végig irányították a meccset, és akár nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna, de kimaradtak a lehetőségek.

Mórahalmon ugyan mindkét fél előtt adódtak helyzetek, de sem a hazaiak, sem a Tiszasziget nem tudott betalálni. Igencsak paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, de nem került elő a piros lap, a tiszaszigetiek egymás után a harmadik mérkőzésükön sem kaptak gólt.

Az alsóházi rangadót a Makó nyerte meg, miután a végjátékban két kontrából eldöntötte a meccset az addigra már emberhátrányban játszó FK Szeged otthonában. 

Nem hozott gólt az első félidő Szentesen, ellenben a szurkolóknak a szünet után már nem sokat kellett várniuk a gólra. 40 másodperc sem telt el, amikor betaláltak a hazaiak, majd a továbbiakban is adódott lehetőség mindkét fél előtt, de újabb gólt csak a Kurca-partiak szereztek. A Hódmezővásárhelyi FC II. egymás után a negyedik mérkőzésén maradt pont nélkül.

A forduló másik vendéggyőzelmét a Bordány aratta, amely az Ásotthalom otthonából távozhatott három ponttal. A vendégek az első félidőben a kapu előtt határozottabbak voltak, majd a második játékrészben egy tizenegyessel duplázták meg előnyüket – a hazaiak heves reklamálása mellett. A folytatásra már nem maradt ereje a hazaiaknak, a Bordány még kétszer a kapuba talált, de mindkettőt les címén érvénytelenítette a játékvezető. 

 

Vármegyei I. osztály, 9. forduló

FK 1899 Szeged-SZEOL–Makó FC 1–4 (0-1)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Kis Máté – jól (Mucsi, Soós).
FK Szeged: Kovács Á. – Bürgés (Tóth A., 23.), Tóth G., Indre, Mucsi (Dézsi, 74.), Csuka, Giba (Frankó, a szünetben), Fóris (Hegyesi B., a szünetben), Cs. Tóth, Magyar (Dóra, 74.), Heredea. Játékos-edző: Dóra János.
Makó: Bohák N. – Molnár D., Fancsali, Vas (Pepó, 82.), Frank (László, 63.), Beke (Megyesi, 65.), Dongó, Rakity, Kardos, Dancsó (Borbély, 74.), Pataki (Czebe, 61.). Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Magyar (47.), ill. Frank (22.), Vas (50.), Megyesi (82., 85.).
Kiállítva: Csuka (61.).
Jók: Tóth G., ill. Kardos, Rakity, Dongó. 
Dóra János:Nem az ellenféllel, hanem saját magunkkal kell foglalkozni. Megvertük magunkat.
Botlik Róbert:Egy jól játszó FK Szegedet vertünk meg, külön örülök, hogy a cserék is hozzá tudtak tenni a játékhoz. 

Kiskundorozsma–Balástya 3–0 (1-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Rabi József Zsolt – jól (K. Szabó, Váczi).
Kiskundorozsma: Rozs – Varga Á., Fekete (Kalapács, 62.), Sallai, Veszelka, Ottlik Márk (Agócsy, 79.), Ottlik Máté, Fülöp, Lóki (Simon, 84.), Bozsó (Tóth N., 79.), Kis B. (Bodonji, 62.). Edző: Paksi Péter.
Balástya: Mészáros L. – Szűcs (Sári, a szünetben), Bitó, Szobácsi, Faragó (Gera, 85.), Mágocsi (Szádeczky, a szünetben), Fekete, Szántó, Bagi (Szabó A., 70.), Tóth P. (Tóth B., 84.), Vörös. Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Gólszerzők: Bozsó (17.), Ottlik Márk (48.), Bodonji (67.).
Jók: Fülöp, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Kalapács, Bodonji, ill. senki. 
Paksi Péter:Magabiztos győzelmet arattunk a jól küzdő Balástya ellen. Örülök a csereként beszálló játékosaink jó teljesítményének. 
Szádeczky Zalán: Méltó ellenfelei voltunk a Kiskundorozsmának. Igyekeztünk a saját játékunkat játszani,  minden héten azon dolgozunk, hogy ez hatékonyabb legyen. Készülünk a következő mérkőzésre. Gratulálok a Kiskundorozsmának!

SZVSE–M-Perfect Home-Algyő 2–1 (1-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Bartucz, Kócsó).
SZVSE: Czirják – Kormányos, Pócs D., Csamangó, Rádai G., Beretka (Fodor, 68.), Albert (Baji, 59.), Mezei, Lévai, Papp Á. (Mészáros, 94.), Amariutei (Ábrahám-Fúrús, 82.). Megbízott játékos-edző: Mészáros Zoltán.
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Bozóki (Pócs T., a szünetben), Horváth A. (Kiss R., a szünetben), Pióker (Patai, a szünetben), Dudás, Deák, Bogdán, Csányi Á. (Kardos, 76.), Selyem (Kovács M., 57.). Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Papp Á. (30., 66.), ill. Patai (50.).
Jók: mindenki, ill. Heckó, Vastag, Patai, Pócs T., Bogdán. 
Mészáros Zoltán: – A csapatunk ma szuper volt, nagyszerűen reagáltunk a nehéz pillanatokra és sok helyzetet alakítottunk ki egy jó ellenféllel szemben. A hiányérzetem még mindig az, hogy nem tudjuk lehozni gól nélkül a mérkőzéseinket, de ami késik, nem múlik.
Fülöp Tibor: Az első félidőben nem voltunk elég bátrak és élesek. A döntetlenért sokat tettünk és rászolgáltunk volna, de az SZVSE ennyivel rutinosabb volt ma. 

Kéménygyártó-Mórahalom–Tiszasziget 0–0
Mórahalom, 60 néző. Vezette: Burzon Márk – közepesen (Csöngető, Gera).
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Görbe (Tajthy, a szünetben), Rádóczi Dáv. (Czékus, 73.), Csizmadia, Holcsik (Baucic, 83.), Pető (Csehó, 71.), Nagy M. (Fenyvesi, 86.), Ábrahám, Bokányi, Szalma. Edző: Papp Endre.
Tiszasziget: Kiss D. – Szűcs (Tóth J., 65.), Papp Á., Nagy A. (Szabó D., a szünetben), Skribek B. (Berger, 65.), Bánfi, Prozlik, Tóth I., Bálint D., Skribek Á., Farkas F. Edző: Bány Tamás.
Jók: Weszelovszky, Szalma, Bokányi, Ábrahám, Vajda. ill. Bánfi, Bálint D. 
Papp Endre: – Közepes színvonalú mérkőzésen hasonló arányban forogtak veszélyben a kapuk, igazságos döntetlen született. Vissza kell találni a minőségibb támadásokra, nagyobb erőt és felelősséget kell vállalni elöl, mert még ha reális is a döntetlen, megvoltak a helyzeteink a győzelemre.
Bány Tamás: Az utóbbi három idegenbeli mérkőzésünket nullára hoztuk, a védelem rendben van. A támadószekcióban minél hamarabb változtatnunk kell. 

Szentesi Kinizsi–Hódmezővásárhelyi FC II. 2–0 (0-0)
Szentes, 80 néző. Vezette: Tóth Kitti – jól (Mucsi, Mígh).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Halász, Rácz D. (Lőrincz, 85.), Koncz, Dovics, Rostás, Orovecz, Bartucz P., Sarusi (Bertók G., 78.), Péter (Piti, 88.), Becsek (Szőke, 78.). Edző: Sallai Róbert.
HFC II.: Hegyes – Molnár B., Vastag, Barna, Pálinkás (Karácsonyi, 62.), Buzás (Herczeg, 77.), Kis D. (Török L., 71.), Telek, Pető (Duray, 57.), Szabó I., Patkós (Bencze, 35.). Edző: Horváth Zoltán.
Gólszerzők: Péter (46.), Becsek (56.).
Jók: mindenki, ill. Szabó I., Molnár B. 
Sallai Róbert:Egy közönségszórakoztató mérkőzésen az első félidőben egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, majd a szünet után sikerült javítani a támadójátékunkat, sokkal gyorsabb, gólra törőbb játékot játszottunk.
Horváth Zoltán:  Sajnos összességében kijelenthető, hogy megérdemelten szenvedtünk vereséget, hiszen nevetséges gólokat kaptunk, mi pedig nem tudtunk élni a helyzeteinkkel. Az első félidőben jól kezdtünk, irányítottuk a játékot, ziccerünk is volt. Nagyon rosszkor jött Patkós Roli súlyosnak tűnő sérülése, ezután kicsit szétesett a játékunk. Rolinak mielőbbi felépülést kívánok! A második játékrészben 38 másodperc után kaptunk kabaréba illő gólt, ami meghatározta a hátralevő időt. Mentünk ugyan előre, de kapkodtunk és pontatlanok voltunk, ráadásul egy kontra után a Szentes lezárta a meccs érdemi részét. Nagy gödörben vagyunk, amiből csak együtt, közös erővel és akarattal tudunk kijönni.

Ásotthalom–DB Futball Bordány SK 0–2 (0-1)
Ásotthalom, 120 néző. Vezette: Paczér Balázs – gyengén (Burzon, Ördögh).
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Malatinszki D. (Farkas F., 73.), Víg (Malatinszki Á., 63.), Góra (Szűcs D., 63.), Kothencz, Dobák (Vetstein, 63.), Savanya, Király (Kukli, 80.), Sándor, Hevesi. Edző: Hevesi Tibor.
Bordány: Grund – Márki, Meszes (Sárkány, 58.), Baka (Arany, 90.), Visnyei (Mucsi, 95.), Pióker (Heipl, 90.), Perpauer, Mondics, Lőrinc, Krizs (Kovács D., 82.), Kovács P. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Visnyei (19.), Baka (65., 11-esből).
Jók: Sándor S. ill. mindenki. 
Hevesi Tibor: – Amíg a támadójátékunk nem javul, addig nagyon nehéz lesz pontokat szerezni. A Bordány megköszönheti a második gólját a játékvezetőnek, mert véleményem szerint nevetséges tizenegyes volt, ettől elveszítettük a meccs ritmusát és a hitünket is. 
Nagy Torma Ricsárd:A srácok úgy álltak bele a meccsbe, ahogy egy ilyen rangadóba kell. Az első tíz perc után végig stabilan játszottunk, domináltunk, gratulálok a játékosoknak! 

A 10. forduló programja:

Szombat, 14.30: SZVSE-G-Falc Kft.–Szentesi Kinizsi, M-Perfect Home-Algyő–Ásotthalom, DB Futball Bordány SK–Kiskundorozsma, Balástya–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Tiszasziget–FK 1899 Szeged-SZEOL, Makó–Hódmezővásárhelyi FC II. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában