Ma 17 órától: Szegedi VE–Metalcom Szentes

2023.10.21. 14:12

Öt hónap és műtét után tér vissza a vízilabdarangadón

Nehéz időszakon van túl Sánta Dániel, a Zue.hu Szegedi VE vízilabdázója, ugyanis a nyáron nyaki gerincsérv miatt műtéten esett át. Utoljára május 18-én játszott tétmeccsen, bajnokin pedig ma 17 órától éppen a Csongrád-Csanád vármegyei el Cásicón, a Metalcom Szentes ellen térhet vissza a Tiszavirág Sportuszodában. Interjú.

Becsei Dávid

A Szolnok elleni kétkapuzás során már játszott Sánta Dániel.

Fotó: Karnok Csaba

– Utoljára május 18-án játszottál bajnokit, azóta pedig elvégeztek rajtad egy műtétet. Hogy vagy?

– Köszönöm szépen, már jól vagyok, pláne így, hogy az OB I.-ben kiemelkedő csapatok közé tartozó Szolnok ellen játszottunk hét közben. Volt egy nyaki gerincsérvem, azt kellett helyre rakni, ami hosszabb kihagyással és nagy fájdalmakkal járt, de most már hat hete mozgok, három és fél hete pedig a komolyabb tréningeken is részt veszek.

– Hogyan élted meg a Szolnok elleni kétkapuzást a vízből? A partról jó meccsnek tűnt, hiszen mindössze 11–10-es vereséget szenvedtetek.

– Örültem minden játékpercnek, amit a medencében tölthettem, hiszen utoljára májusban játszottam meccset, akkor sportoltam, vízilabdáztam komolyabban utoljára. Összességében elégedettek lehetünk a Szolnok elleni edzőmeccsel, de fejlődni mindig van hova, akár a saját szemszögemből nézem, akár a csapatéból. Remélem, hogy amikor tétmeccsen találkozunk legközelebb velük, akkor sikerül legyőzni a őket. Nyugtával a napot, de a Szentes-meccs előtt egy jó próbánk volt.

– Az első olyan mérkőzésetek következik idén a bajnokságban, amikor hozzátok hasonló játékerőt képviselő csapattal találkoztok. Milyen mérkőzésre számítasz?

– A két csapat tényleg eléggé hasonló pályát szeretne bejárni a bajnokságban, a Szentes is minél több pontot szeretne gyűjteni ezeken a rangadókon. Nekünk egy hét mérkőzésből álló sorozat első állomása lesz a Metalcom Szentes elleni találkozó, amelyen egy nagyon kemény, kiélezett csatára számítok. Egy Szeged–Szentes vagy Szentes–Szeged mindig kiélezett, mindegy, hogy hol állnak a csapatok a tabellán vagy milyen kvalitású az aktuális játékoskeret. Ez egy olyan rangadó, amelynek nagy figyelmet szentel a vízilabda-társadalom és Csongrád-Csanád vármegye is. Amennyiben olyan koncentráltan tudunk játszani, mint a Szolnok ellen, akkor megszerezhetjük az első pontjainkat a bajnokságban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában