Helyi sport

2023.10.18. 13:47

Szombaton nyit a felújított műjégpálya Szegeden - FOTÓK

Elkészült a 300 millió forintos beruházás: megújult műjégpálya várja a szegedieket, szombaton kedvezményes áron ki is lehet próbálni a felújított létesítményt.

Delmagyar.hu

A gyerekek számára délelőttönként korcsolyaoktatást tartanak.

Fotó: Karnok Csaba

Közeledik a tél, vele együtt pedig a jeges szezon is. Tavaly az energiaválság ugyan közbeszólt, idén viszont kinyit a szegedi műjégpálya, amelyen az átadó alatt is korcsolyázni tanultak a gyerekek. Az elmúlt időszakban komoly fejlesztések zajlottak a létesítményben, így már egy megújult, megszépült környezetbe érkezhetnek mindazok, akik jégre lépnének Szegeden.

Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, bár hivatalosan szerdán nyitották meg a jégpályát, azon már szeptember elején elkezdtek edzeni a sportolók, majd október közepétől a gyerekek számára délelőttönként korcsolyaoktatást tartanak. A nagyközönség számára október 21-én nyitják meg a pályát, az eseményre kedvezményes belépőkkel várják az érdeklődőket. Három ciklusnyi jégidőt egyetlen, 800 forintos belépő áráért vásárolhatnak azok, akik kipróbálnák a felújított műjégpályát, ahol reggel kilenctől 16.30-ig lehet majd korcsolyázni. 

18 órától pedig jön a Goodwill Pharma Szeged férfi jégkorongcsapatának mérkőzése az UNI Győr ETO HC ellenében. A meccsre 1000 forint lesz a belépő, a diákok, nyugdíjasok 500 forintért mehetnek be, míg a Szegedi Tudományegyetemről érkező első 100 hallgató ingyen tekintheti meg a hokimeccset.

 

Kovács Tamás, Szeged alpolgármestere kitért rá, az új fejlesztéseknek köszönhetően többek között az új vendégöltöző, a vizesblokk, a közösségi hely, valamint a konditerem is elkészült, de a jégpálya biztonsági rendszere is megújult. A 300 millió forintos, TAO-s forrásokból megvalósult beruházáshoz a város 10%-nyi összeggel járult hozzá.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke elmondta, a palánkok, a hűtőrendszer és a jegfelújító is megújult, de új eredményjelzőt is kapott a létesítmény. A pályázatot a klub a Magyar Jégkorong Szövetségen keresztül nyújtotta be, és valósította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában