Szenior úszás

2023.11.14. 18:43

35 szentesi érem született

Huszadik alkalommal rendezték meg a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában a XX. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt, amely a létesítmény megalakulásának huszadik évfordulóját is jelentette.

Becsei Dávid

Az elmaradhatatlan csoportkép a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

Az eseményen a magyarok mellett érkeztek úszók Romániából, Ausztriából és Szerbiából is. Harminchét klub kétszázhatvanöt versenyzője ugrott medencébe. A Szentesi Delfin ESC tizennégy sportolóval képviselte magát Vásárhelyen, ahol a csapatversenyt tekintve az ötödik pozícióban zárták a kétnapos megmérettetést. Tizenhat arany-, tizenegy ezüst- és nyolc bronzéremmel háromszázhuszonnyolc pontot gyűjtöttek összesen a Kurca-partiak.

– A szervezők az abszolút eredményeket kiemelten értékelték, melyet korosztályos világcsúcshoz mért százalékos értékek (a 100% a világcsúcs) adtak meg minden úszó esetében. Ezek alapján Venczel Kincső 200 pillangón (99%), 200 vegyesen (93%) és 200 gyorson (94%) egyaránt abszolút első helyet szerzett a hölgyek mezőnyében – közölte lapunkkal a Szentesi Delfin ESC.

A legeredményesebb szentesi úszó Hódmezővásárhelyen a már említett Venczel Kincső lett három aranyéremmel. Ugyanennyi medáliát nyert a legfényesebből Bocskay Zsófia is, de begyűjtött két második helyet is. A legtöbb versenyszámban Palásti Katalin állt rajtkőre, ő két arany- és három-három ezüst-, illetve bronzéremmel gazdagodott.

A szentesi szenior úszók számára az év vége is tartogat kihívásokat, hat versenyző képviseli ugyanis a klubot és Szentest a Szenior Rövidpályás Európa-bajnokságon, melynek a portugáliai Madeira ad otthont november 19-25 között.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában