Spanyolországban rendezték az Európa-kupát

2023.11.23. 14:20

A királynőnél jártak a szegediek

Felejthetetlen hetet töltött együtt Spanyolországban a 19. Fit Kid Európa-kupán a szegedi Phoenix Fitness SE 16 versenyzője, amelyről többen is éremmel térhettek haza.

A szegedi klub lányai joggal mosolyogtak.

Fotó: Phoenix FSE

A verseny 4 napon keresztül reggeltől estig tartott a különböző kategóriákban, összesen kb. 900 fő sportoló lépett színpadra. Az Európa-kupára 7 országból (Spanyolországból, Olaszországból, Bulgáriából, Lengyelországból, Írországból, Szerbiából és Magyarországról) érkeztek a résztvevők.

Ez a verseny a fit kid sportág "királynője", hiszen évről évre egyre magasabb a színvonal. Erre bizonyíték, hogy 2023-ban az I. osztályban csak és kizárólag hibátlan gyakorlattal lehetett a dobogóra felállni. Minden kategóriában és korcsoportban kiélezett, szoros volt a verseny, az I. osztály egyéni kategóriájában mindössze két korcsoportban nyert magyar versenyző, egyikük Rideg Kata, a szegedi Phoenix Fitness SE versenyzője, aki ezzel megvédte a 2022-es Európa-kupa elsőségét.

Domonkos Luca koreográfiája második helyet ért. Fotó: Phoenix FSE

– Nagyon fárasztó és eseménydús hetet zárhattak maguk mögött a versenyzők. Sokat készültek a lányok, hogy a legjobbak közé kerüljenek és megmutathassák tudásuk legjavát. Rengeteg érzelemmel teli pillanatnak voltunk a részesei, csontig hatoló ölelések, örömkönnyek, búcsú pillanatok, hiszen valakinek ez az utolsó versenye volt. Nem könnyű egy ilyen fontos versenyen jól, tökéletesen teljesíteni. Nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is profi sportolónak kell lenni. Az eredmények, a fényképek pedig önmagukért beszélnek – írta kapunknak Makra-Tóth Lili edző.

Eredmények, egyéni, II/A osztály: 3. Pap Evelin. I. osztály, Európa-kupa, open: 2. Domonkos Luca. I. osztály, Európa-kupa, döntő: 1. Rideg Kata, 3. Szabó Vivien.

Csapat: 2. Beyonce Acro Free Dance (Birtók Hanna, Bíró Viktória, Domonkos Luca, Füle Alíz, Rideg Kata, Szabó Nóra, Szabó Vivien, Vidiczki Jázmina), 8. Soldier Acro Free Dance (Bánóczki Jázmin, Gémes Gerda, Iványi Hanna, Kiss Neszta, Kómár Eszter, Pap Evelin, Tóth Tamara).

Vegas I. osztály Európa-kupa: 3. Phoenix (Birtók Hanna, Bíró Viktória, Domonkos Luca, Füle Alíz, Rideg Kata, Szabó Nóra, Szabó Vivien, Vidiczki Jázmina). Duó, I. osztály, Európa-kupa: 6. Rideg Kata, Szabó Vivien.

Felkészítő edzők: Balázs Kinga, Czavalinga Dóra, Kovács Gabriella, Makra-Tóth Lili, Szabó Nóra, Horváth Alex.

Spanyolországban jártak. Fotó: Phoenix FSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában