Férfi vízilabda OB I.

2023.11.25. 15:22

A KSI-meccs után már csak a korona hiányzik a Szeged teljesítményéről

Fontos lépést tett a felsőházi rájátszás felé a Zue.hu Szegedi VE, miután 13–10-re nyert a KSI vendégeként, ráadásul üldözője, a Miskolc 10–9-es vereséget szenvedett hazai környezetben az UVSE-től az E.ON férfi vízilabda OB I. alapszakaszának utolsó előtti, 12. fordulójában.

Becsei Dávid

Újabb fontos három pontot gyűjtött be a Szegedi VE.

Fotó: Török János

Amennyiben hátralévő két meccsét megnyeri a KSI és az Eger vendégeként a Szeged, biztosan bejut a felsőházi rájátszásba – ezzel a teherrel, vagy ha úgy nézzük, könnyebbséggel ugorhatott medencébe a Komjádiban szombaton délelőtt a Szegedi VE, ugyanis a saját kezében a sorsa.

Kürti révén a meccs első támadását gólra váltotta a Szeged, amely remekül védekezett. Hét perc után már 4–0-ra vezettek a Tisza-partiak, a hazaiaknak az első negyed végén sikerült szépíteni. Mondhatni erődemonstrációt tartottak Kiss Csaba tanítványai, ugyanis a második negyed derekán már 2–9 állt az eredményjelzőn, majd a nagyszünetre 3–10-zel vonulhattak a csapatok.

Teljesen megváltozott a harmadik negyedre a mérkőzés képe, a KSI fiataljai óriásit küzdve 11–7-re zárkóztak fel. A záró negyedet s megnyerték eggyel, de a szegedi siker így sem forgott veszélyben 13–10-re győztek.

Kiss Csaba: – Tudom, hogy Horváth János nem szereti, ha vesztes meccs után dicsérik a csapat, így én csak megemelem a kalapom a KSI előtt. Ebben a mérkőzésben minden benne volt, megmutatta mindkét csapat a tudását. Dinamikusan, nagyon jól kezdtük a találkozót. Kemény bajnokira készültünk az egész hét során, ehhez mérten indítottunk. A mi csapatunk is fiatal, azt hittük a második negyed után, hogy vége ennek a meccsnek, olyan bitang jók vagyunk, hogy semmi rossz nem történhet. A harmadik negyedben pedig megmutatta a KSI azt, amitől valójában tartottunk. Az a lendület, elszántság és bátor játék, amit képviselnek, kiütközött. Rendet raktunk az utolsó negyedre a fejekben, így a győzelmünk nem forgott veszélyben. Ez volt a legfontosabb, hogy gyűjtsük be a három pontot, mert olyan stádiumban jöttünk a KSI-hez, hogy nem fért bele a pontvesztés. Az utolsó fordulóban Egerben szeretnénk feltenni a koronát arra a teljesítményünkre, amelyet az elmúlt hat forduló során produkáltunk.

KSI–Zue.hu Szegedi VE 10–13 (1–4, 2–6, 4–1, 3–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 12. forduló. Budpaest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Kovács S., Kun.
KSI: Csite –Szőke, Mihov, Balogh, Kósi, Iriczfalvi, Irmes. Csere: Fejes (kapus), Niklász, Mezei, Benedek M., Nagy Z., Kiss Á., Petrák. Vezetőedző: Horváth János.
Szeged: Danka – Bóbis, Klár, Nagy M., Kürti, Sziládi, Horváth V. Csere: Gyovai (kapus), Sánta, Lalia, Tóth Gy., Horváth Zs., Leinweber, Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 5/2.
Kiállítva cserével: Mezei.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában