Felkerült Pastor a Legendák falára

2023.11.11. 20:01

Bánhidi megsérült a bemelegítés során, Szegeden nyert a Veszprém – GALÉRIA

Már a kezdő sípszó előtt sorjáztak az események. Juan Carlos Pastor felkerült a Legendák falára, Bánhidi Bence pedig megsérült a bemelegítés során. A Szeged nagyjából negyvenöt percig pariban volt, az utolsó negyedórában viszont a Telekom Veszprém kevesebbet hibázott és 30–25-re megnyerte a bajnoki rangadót.

Becsei Dávid

Fotó: Török János

Ünnepi hangulatban, de nem feltétlenül pozitív előjelekkel várhatta a bajnoki rangadót a Veszprém ellen a Pick Szeged. A bemelegítés során ugyanis a csapatkapitány Bánhidi Bence megsérült, beszakadt a vádlija, így nem tudta vállalni a játékot.

Két szegedi góllal indult a találkozó, ami után viszont a veszprémiek villámléptekkel bosszulták meg az eladott labdákat Gasper Marguc révén. Rodrigo Corrales halmozta a védéseket, így negyedórát követően már 10–6-ra vezetett a Veszprém.

Sikerült megfelezni a hátrányát a Szegednek, Szita két bombagóllal érkezett meg a pályára, azonban a technikai hibák teljesen nem tűntek el, a szünetben 13–15 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészre visszament a pályára Bombac, aki Szitával párban próbálta sikerre vinni a szegedi támadásokat. Mikler fontos bravúrokat mutatott be, 17–16-nál és 18–17-nél előrébb járt a Szeged, de nagyobb különbségért nem támadhatott. Az agresszívabbá vált veszprémi védelem elbizonytalanította a szegedi támadásokat, a másik térfélen pedig Remili és Pesmalbek repítette a vendégeket.

A hajrára ötgólos különbséget alakított ki a címvédő, amit már nem volt lehetősége csökkenteni a Pick Szegednek.

Csütörtökön 18.45-től ismét itthon játszanak Bodó Richárdék, a Bajnokok Ligájában a Peliszert fogadják. 

Nyilatkozatok:

Kárpáti Krisztián: – Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten viszik el a két pontot. Nehéz volt megélni belülről ezt a meccset, mert nekem, a stábnak és néhány játékosnak nem volt még ilyen élménye. Nem könnyítette meg a helyzetünket, hogy Bánhidi a bemelegítés során megsérült és a jegyzőkönyvbe már nem írhattunk be mást helyette. A világ egyik legjobb formában lévő csapatát fogadtuk, amely ellen voltak jó periódusaink. A második játékrészben elvesztettük a ritmust, jól zárták le a területeket a szélsőink előtt a veszprémi védők, és labdákat szórtunk el, amikből megnyugtató különbséget épített fel a vendégcsapat. 

Szita Zoltán: – Gratulálok a Veszprémnek, az utolsó negyedóra kivételével meccsben voltunk velük. A hibáinkat könyörtelenül megbüntették, amiből nagyobb különbséget építettek fel. Csütörtökön fontos BL-meccs vár ránk, amire jól fel kell készülni. Köszönjük szépen a szurkolók biztatását.

Momir Ilics: – Ez egy nagy győzelem számunkra, ami azért volt nehéz, mert sok új játékosunk van. Mindenki azt gondolja, hogy szárnyalunk az őszi szezonban, de nem így van. A sport nem olyan, mint egy autó, hogy elindítod és vezeted, időre van szükségünk. Emberből vannak a játékosaim, miattuk örülök igazán ennek a szegedi sikernek. Az új kézilabdázóink miatt pedig azért volt fontos ez a találkozó, mert megtapasztalták, milyen Szegeden pályára lépni. Az első félidőben sok helyzetünk volt és sok hibát vétettünk. Emiatt viszont nem akartam változtatni, meg kell érezniük ennek a derbinek a hangulatát. A Szeged is jól játszott, a második félidő tizedik és huszadik perce között nagyon jól védekeztek.

Dragan Pesmalbek:Sosem könnyű a Szeged ellen játszani, pláne a Pick Arénában. Értékes pontokat szereztek az ősszel, gondoljunk csak a Kielce elleni döntetlenre. Rosszul kezdtünk, utána viszont domináltuk a meccset. A második félidő elején visszakapaszkodtak a hazaiak döntetlenre, de után feljavult a védekezésünk és Corrales is jól védett, így ismét dominálni tudtunk néhány rontott lövés ellenére is.

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 25–30 (13–15)
Férfi kézilabda NB I., 9. forduló. Szeged, Pick Aréna, 7486 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard – Sostaric 4/2, Stepancic 3, BOMBAC 3, GABER 2, Mackovsek, Frimmel 4. Csere: MIKLER (kapus), KALARAS, Garciandía 1, Bodó, Martins 4, Szita 4. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Telekom Veszprém: CORRALES – Gas. Marguc 5, REMILI 7, PESMALBEK 5, Ligetvári, Elderaa 3, Descat. Csere: Biosca (kapus), Sandell, Casado 2, Koszorotov 4, A. Nilsson 1, Elísson 2/2, Fabregas 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában