Férfi vízilabda OB I.

2023.11.11. 06:30

Ehhez kell alkalmazkodniuk a szegedi pólósoknak a győzelemhez Kaposváron

Újabb fontos mérkőzést játszik az E.ON férfi vízilabda OB I.-ben a Metalcom Szentes és a Zue.hu Szegedi VE. A 10. fordulóban a Kurca-partiak ma 18 órától a közvetlen riválisnak számító Miskolcot fogadják, míg a szegediek Kaposvárra utaznak és játszanak bajnokit ugyanebben az időpontban.

Becsei Dávid

Kiss Csaba szegedi vezetőedző nem a kosárlabda szabályai mentén zajló mérkőzésre hanem kőkemény összecsapásra számít Kaposváron.

Fotó: Török János

A Szentes, az UVSE és a Miskolc is hat pontot gyűjtött eddig a bajnokságban, ráadásul a borsodiak még egy meccsel kevesebbet játszottak. Fontos mérkőzés vár tehát ma 18 órától a szentesiekre, akik utolsó hazai mérkőzésükre készülhetnek a decemberben záruló alapszakaszban.

– Nehéz mérkőzésre számítok, mert a Miskolc az előző idényben megmutatta, hogy jó csapat és bejutott a legjobb nyolc közé a bajnokságban, a nyáron pedig újabb jó játékosok érkeztek hozzájuk. A legjobb tudásunkat szeretnénk nyújtani, hogy végre megszerezzük az első hazai győzelmünket – nyilatkozta Vismeg Botond, a Metalcom Szentes centere a klubhonlapon.

A felsőházi rájátszásba jutást szem előtt tartva valódi “hatpontos” összecsapás vár a Szegedi VE-re Kaposváron ma 18 órától. A hazaiak tizenhárom pontot gyűjtöttek eddig, míg a Tisza-partiak az elmúlt három meccsüket megnyerve kilenc pontnál járnak. A somogyiak hetedikek, a csongrád-csanádiak nyolcadikak a tabellán, így a győztes nagy lépést tehet a legjobb nyolc felé.

– Az elmúlt időszak legnehezebb mérkőzésére számítok, mert még nálunk magasabban kvalifikált ellenfelek is meg szoktak szenvedni Kaposváron. Jó sorozatban vagyunk, hiszen az elmúlt három meccsünket megnyertük. Látom azt az elszántságot és önbizalmat a srácok arcán, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megnyerjük ezt a bajnokit. Kőkemény fizikális csatára számítok, az dönthet, hogy ezt ki tudja jobban elfogadni és beleállni, nem “kosárlabda-szabályok” mentén vízilabdázni – mondta beharangozó videójában a Szegedi VE közösségi oldalán Kiss Csaba vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában