Helyi sport

2023.11.23. 21:05

Elveszítette az egyetemek csatáját az SZTE-Szedeák - FOTÓK

Óriási küzdelmet hozott az egyetemek csatája: a durvaságtól sem visszariadó NKA Universitas Pécs ellen bár több mint tízpontos előnyben volt az SZTE-Szedeák, a végjátékban koncentráltabb volt az ellenfél, így nyerni tudott Szegeden.

Vajgely Pál

Ryan Woolridge ezúttal is extra volt, de nem sikerült a szegedi győzelem.

Fotó: Karnok Csaba

Balogh Szilárd ugyan átöltözött, de csapatkapitánya nélkül lépett pályára az újonc NKA Universitas Pécs ellen az SZTE-Szedeák. Magas ritmusban kezdődött a meccs, és rendre a szegediek voltak előnyben. A gyors támadások után rendre kosarakat tudott szerezni a Tisza-parti gárda, viszont Bognár már az első negyedben megkapta a harmadik hibáját, de Locke triplája után így is tíz ponttal vezetett a Szedeák, 31–21. 

A folytatás is hasonló játékot hozott, a szerzett labdák után rendre indulni tudott a Szedeák, Zsíros kosara után 45–33-ra vezetettek Nikola Lazics tanítványai. Csakhogy ekkor megakadt valami támadásban, a Durmo vezette vendégek folyamatosan faragták a hátrányukat, mi több, 49–50-nél már a vezetést is átvették. Locke trojkája zárta az első félidőt, 52–52-vel mehettek a csapatok az öltözőbe.

Pécsi triplákkal kezdődött a harmadik negyed, a Szedeák védekezésben nem tudott feszes lenni, így hat ponttal vezettek a baranyaiak. Sokáig nem tudott feljönni egy labdára a szegedi csapat, erre egészen a negyed végéig kellett várni. Lake közelije után Locke dobott egy tempót, 72–72-nél így utolérte ellenfelét a Szedeák. Nikolics dobott egy távolit, amire Woolridge még válaszolt betörésből, 76–77-ről jöhetett a negyedik negyed. 

Feszült meccs volt, az NKA a durvaságtól sem riadt vissza, de Luzsajics megúszta a kiállítást, amikor letarolta Woolridge-t. Locke öt pontjával 85–84-nél a Szedeáknál volt az előny, de erre öt pécsi pont érkezett válaszként, 84–89. Nikolics palánkos triplája után még bedobott két büntetőt, innen pedig nem volt visszaút a Szedeáknak, amely ebben a szezonban másodjára kapott ki itthon. 

 

Nikola Lazics, az SZTE-Szedeák vezetőedzője: Gratulálok a Pécsnek! Koncentráltabb volt nálunk, és megérdemelten nyert. Nehéz valamit mondani, de ma csak az első félidőben játszottunk jól. A Pécs egy nagyon agresszív játékot játszik, nagy rotációval. Nem csak ma volt erre példa, de a mai meccsen is kulcspillanatokban mindent egyénileg szerettünk volna megoldani. Nehéz védekezni a Pécs ellen, mert nagyon szélesen játszik, mindenki tud dobni kintről, sok hibát követtünk el kommunikációban, váltásban. Rutinos edző vagyok, érzem az edzéseken, hogy nem jó ritmusban vagyunk, ennek több oka van. Nincs Balogh Szilárd és Polányi Kristóf, nagyon kevés az olyan edzés, amikor olyan ritmusban tudunk gyakorolni, mint ahogy játszik például a Pécs. A bajnokság elején mi is ilyen energiával játszottunk. Tudom, hogy Woolridge-nak és Locke-nak egyre nehezebb lesz játszani, mindenki külön taktikát dolgoz ki rájuk. Megpróbáljuk ezt megoldani. Kellemetlen vereséget szenvedtünk, de őszintén: a Pécsnek nagy négy külföldi játékosa, ott van Meleg Gergő, aki posztján a legjobb magyar fiatalnak számít. Komoly infrastruktúrája van, mint a legjobb európai csapatoknak, akkor edzenek, amikor szeretnének – tudtam, hogy nehéz lesz játszani a Pécs ellen. A meccs előtt arról beszéltek, hogy a Pécs egy fiatal csapat, de biztos vagyok benne, hogy mi fiatalabbak vagyunk, mint a Pécs. Rendben, Kovács Péter nem játszott a pécsieknél, de mi nem tudjuk használni Mokánszkit vagy Laluskát, mert még nagyon fiatalok. Megpróbálunk javítani, és visszajönni arra az útra, ahogyan ezt megelőzően játszottunk.

Cohill Eric, az SZTE-Szedeák játékosa:Gratulálok a Pécsnek a győzelemhez, nagyon agresszív és jó kosárlabdát játszottak! Sajnáljuk, hogy nem tudtuk megtartani azt a tízpontos előnyt, amit felépítettünk az első félidőben. Ellenfelünk kivette azokat a játékosokat, akiket ki kell.

Goran Tadics, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője:A Szeged nagyszerűn kezdte a szezont, és most is jól játszanak, gratulálok, amit véghez vittek az előző két hónapban! Azt gondolom, egy játékos hiányzik náluk, hosszú a szezon, nem tudhatod, ki sérül meg, de jó úton jár ellenfelünk. Gratulálok a srácoknak, nagyon keményen küzdöttünk ma, megmutattuk, hogy jól felkészültünk erre a meccsre. Ez az első idegenbeli győzelmünk, ami nagy dolog, folytatjuk tovább a munkát, hiszen hosszú az idény.

Benke Krisztián, az NKA Universitas Pécs játékosa: Egy fizikális, színvonalas mérkőzés volt. Az első negyedben dominált a Szeged, de vissza tudtunk jönni a meccsbe, utána egy ki-ki mérkőzésen szereztük meg az első idegenbeli győzelmünket, ami nagy skalp számunkra. Reméljük, tovább tudjuk játszani ezt az agresszív védekezést, főleg ilyen jó légiósok ellen, mert gyorsak, dinamikusak, fel kell velük venni a versenyt. További sok sikert kívánok a Szegednek!

SZTE-Szedeák–NKA Universitas Pécs 90–97 (31–23, 21–29, 24–25, 14–20)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Győrffy, Minár, Jakab.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 28, Locke 22/12, Cohill 4, Bognár 12, Lake 14. Csere: Zsíros 7/3, Mucza 3/3, Mayer. Vezetőedző: Nikola Lazics. 
NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 2, Luzaics 9/9, Scherer 2, DURMO 28/3, Meleg 14. Csere: NIKOLICS 15/6, Manjgafic 22/9, Lados, Benke 5, Herger. Vezetőedző: Goran Tadics. 
Kipontozódott: Lake (40.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában