A dobogón megelőzték a Győrt és a KSI-t

2023.11.14. 06:29

Fantasztikus eredmény: Szeged a legjobb!

2023-ban ismét az MVM Szegedi Vízisport Egyesület nyerte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség tagszervezetek közötti összesített bajnoki pontversenyét – adta hírül a Tisza-parti klub hivatalos médiafelülete.

Mádi József

Nagy Bianka is hozzájárult a szegedi elsőséghez.

Fotó: Karnok Csaba

Ahogy minden évben, ezúttal is elkészült az idei versenyeredmények alapján a hazai kajak-kenu sportegyesületek közötti éves ranglista. Ezen az országos és nemzetközi viadalokon elért felnőtt, masters és utánpótlás eredmények alapján kaptak pontokat a klubok.

Az MVM Szegedi VE 1844,75 pontot gyűjtve végzett az első helyen, megelőzve a dobogón a Győrt (1382,25) és a KSI-t (1274,25). A siker már csak azért is igen értékes, mert a szegediek igen nagy pontkülönbséggel utasították maguk mögé az ellenfeleket, erre pedig nagyon régen volt példa, hiszen évről évre rendkívül szoros a verseny.

A ranglistán a további Csongrád-Csanád vármegyei klubok közül az Algyő a 60. (71 pont), a Szegedi Sárkányhajó Egyesület a 78. (28 pont), a Szőke Tisza Ifjúsági Hajós Egylet Közhasznú Egyesülete a 81. (22 pont), míg a Csongrádi Kajak-Kenu Club a 105. (1 pont) helyen végzett.

A listán összesen105 sportegyesület szerepelt, amely szerzett minimum 1 pontot az idei eseményeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában