Férfi vízilabda OB I.

2023.11.04. 21:56

Felült a győzelmi hullámra a Szegedi VE – GALÉRIA

Sorozatban harmadik sikerét könyvelhette el a Zue.hu Szegedi VE férfi vízilabdacsapata, miután az OB I. kilencedik fordulójában 11–9-re legyőzte hazai medencében a Miskolcot.

Becsei Dávid

Leinweber Olivérék nagy és fontos sikert arattak a Miskolc ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Szoros játékot hozott nagyjából a mérkőzés első tíz perce. 3–3 után viszont egy 3–0-s szériával lépett el a Szeged a Miskolctól a Tiszavirág Sportuszodában. Ezzel sem dőlt el viszont a három pont sorsa, a 6–4-ről indult harmadik negyed derekán 6–6-nál a vendégek utolérték a hazaiakat. A gólelőnyt már nem engedték át Kiss Csaba tanítványai, kétgólos különbséget alakítottak, amit az eltiltott Nagy Márton, valamint Pörge Zsombor  távollétében is megtartottak a lefújásig.

Jövő szombaton 18 órától Kaposváron vendégeskedik majd a Zue.hu Szegedi VE.

Kiss Csaba: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mind a tizenhárom játékosomról perceket tudnék beszélni. Erőn felül teljesítettek a centereink, a bekkjeink, a külső játékosaink, valamint a kapusunk Danka Benedek is. Nagyon rég láttam olyan szemeket a meccs előtt és közben, mint most a Miskolc ellen. Remélem,hogy  ebből tendencia lesz, mert a legjobb nyolcba kerüléshez erre szükségünk lesz. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ennek a csapatnak lehetek az edzője, mert olyan vízilabdázók vannak a kezem alatt, akikben látom azt a fajta tüzet, amit én is képviseltem játékosként. Ez nagy boldogsággal tölt el.

Zue.hu Szegedi VE–Miskolc 11–9 (2–2, 4–2, 3–3, 2–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 9. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Kovács S., Ercse.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Bóbis 3, Klár, Kürti 1, Leinweber 2, Sziládi 1, Horváth V. 1. Csere: Sánta 1, Varga M. 1, Tóth Gy., Horváth Zs., Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Miskolc: Moravcsik – Krasznai 3, Nagy N. 1, Szalai G. 1, Hegedűs 1, Várkonyi, Varga B. Csere: Smitula, Oltean 2, Dubinák 1, Molnár, Kasza. Vezetőedző: Vidumanszky László.
Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 13/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában