Ma 17 órától bajnoki rangadó a Pick Arénában

2023.11.11. 07:45

Kárpáti Krisztián szerint ekkor lehet keresnivalója a Szegednek a Veszprém ellen

Legyen szó bajnoki pontokról vagy bajnoki címről, az OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém mérkőzést egész Európa figyelemmel követi. A férfi kézilabda NB I. 9. fordulójában a 2023–2024-es szezonban először találkozik egymással a két gigász ma 17 órától (élő: M4 Sport).

Becsei Dávid

Papíron talán a Veszprém az esélyesebb Kárpáti szerint, de több jó egyéni teljesítménnyel pontot vagy pontokat szerezhet ellene az OTP Bank-Pick Szeged.

Fotó: Karnok Csaba

A válogatott szünet előtt fontos mérkőzést nyert meg a Bajnokok Ligájában a Zagreb ellen a Szeged. Ezt követően a PLER otthonában győztek, majd jött a válogatott hét, amelyen a magyarok Szegeden is pályára léptek, míg Miguel Martins a portugál válogatottról és a Veszprém elleni várakozásairól is beszélt a Délmagyarországnak.

A nyáron érkezett játékosoknak, valamint Kárpáti Krisztián vezetőedzőnek is a mai lesz az első Veszprém elleni rangadója a Pick Szegeddel.

– Akadtak nehézségek a hét folyamán, hiszen a játékosok a válogatottakból érkeztek vissza Szegedre különböző edzettségi szinten és élményekkel, de felkészültünk a rangadóra. Ezt a meccset mindenki figyelemmel követi, mindegy, hogy bajnoki pontokról vagy bajnoki címről dönt. Nagyon szoros küzdelmet és jó meccset várok. Papíron talán a Veszprém az esélyesebb, de mindenképpen szeretnénk megvédeni a Pick Arénát és pontot vagy pontokat szerezni. Ehhez több jó egyéni teljesítményre szükségünk lesz – mondta Kárpáti a csapat közösségi oldalain közzétett beharangozóvideóban.

Az már korábban kiderült, hogy szinte telt ház, több, mint 7300 szurkoló előtt rendezik meg a Szeged–Veszprém rangadót.

– Csodálatos érzés lesz ennyi néző előtt pályára lépni. Remélem, hogy a játékosokat nem nyomja majd ennek a terhe, hanem élményként fogják fel és élvezik majd a játékot. Utóbbi esetben komoly küzdelemben van keresnivalónk – fogadkozott a vezetőedző.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában