A röszkei Nagy Rita a szegedi Combat színeiben vb-első lett

2023.11.27. 08:05

Kislány a világ tetején

Világbajnoki címet szerzett a portugáliai Albifeirában rendezett kick-box vb-n a szegedi Combat "D" SC versenyzője, a röszkei Nagy Rita, aki a kick-light kategória 60 kilogrammos súlycsoportjában nem talált legyőzőre.

Nagy Rita a világ legjobbja lett kick-light 60 kg-ban.

Fotó: facebook

Három mérkőzés. Ennyi akadály vezetett a világbajnoki címig – legalábbis a portugáliai Albufeirában rendezett vb-n. De ehhez kellett a sok-sok év munkája, a befektetett energia, az edzés, a meló.

A Combat "D" SC versenyzője, Nagy Rita a kick-light kategória 60 kilogrammos súlyában a negyeddöntőben a horvát Una Maravicot 3:0-ra, az elődöntőben a 2021-es világbajnok holland Sam Delrockot 2:1-re, míg a döntőben az olasz Flavia Veronát 2:1-re verte, így lett világbajnok.

A harcos light-contactban is érdekelt volt, itt a nyolcaddöntőben az osztrák Fazlic Nurhanát 2:1-re legyőzte, de utána kikapott a negyeddöntőben 3:0-val a holland Delrocktól. 

Az immár világbajnok harcos a következő, érzelemdús mondatokat posztolt ki a közösségi oldalára:

– Nagyon nehéz szavakba foglalni, amit jelenleg érzek, még én sem fogtam fel teljesen ami az elmúlt pár napban történt... Amikor 2007-ben törékeny kislányként lementem az első kick-box edzésemre a röszkei sportcsarnokba, annyira magával ragadott ez a sportág, hogy akkor elhatároztam, hogy egyszer világbajnok szeretnék lenni. Azóta eltelt 16 év. Számtalan vereség, kudarc, öröm, bánat, könnyek, verejték és lemondás. Sokszor jártam már közel hozzá, de mindig lecsúsztam róla... Vesztes döntők, vesztes elődöntők... Egy végtelen érzelmi hullámvasút... Most viszont beteljesült a 9 éves kicsi Rita álma. A világbajnoki dobogó legtetején állva nekem szólt a magyar himnusz. Annyira hihetetlen ez az egész! Mindenkinek kívánom, hogy találja meg a saját kis álmát az életében, ami a mindennapokban motiválja és erőt ad az odáig vezető rögös út megpróbáltatásaihoz. Köszönöm az edzőimnek, Stricz Richárdnak, Gál Lászlónak, Gál Konrádnak, Merész Ferencnek, és a csapatomnak, Szabó Gábornak, a Combat "D" SC-nek és a Szeged Box Clubnak a sok-sok energiát és munkát, amit napról napra beletettek a fejlődésembe, nélkületek nem tartanék itt – mondta Nagy Rita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában