Férfi vízilabda OB I.

2023.11.12. 15:24

Lelkileg megterhelő meccset játszott a Szegedi VE Kaposváron

Hektikus mérkőzésen tizennégy dobott gólja ellenére 15–14-es vereséget szenvedett a Zue.hu Szegedi VE Kaposváron a férfi vízilabda OB I. 10. fordulójában.

Becsei Dávid

Leinweber Olivér remekül vízilabdázott a Kaposvár ellen, öt gólt dobott.

Fotó: Karnok Csaba

Nagy lendülettel kezdték a hazaiak a bajnokit, mi sem bizonyítja jobban, hogy nyolc perc játékot követően 6–3-ra vezettek. A szegediek sem tétlenkedtek, a második negyed során egy 4–0-s sorozattal 7–6-ra fordítottak. A vendégelőny viszont kérészéletűnek bizonyult, visszavette a vezetést a Kaposvár, a nagyszünetre viszont 8–8-cal mehettek a csapatok.

A harmadik negyed elején folytatódott a góleső, amelynek köszönhetően a hazaiak 11–9-re léptek el, utána viszont “befagyott” az eredményjelző. Az utolsó negyed 12–9-ről indult, a háromgólos hátrány ledolgozásához pedig pici hiányzott. Az utolsó percben támadhattak a szegediek a döntetlenért, de lövésig már nem jutottak el, 15–14-re nyert a Kaposvár.

Szombaton 17 órától a Pécset fogadja a Szeged a Tiszavirág Sportuszodában.

Kiss Csaba: – Egy tipikus Kaposvár–Szeged mérkőzés volt, ha vízilabda-kedvelő lennék, sosem hagynám ki ezt a párosítást. Nem gondoltam volna, hogy tizennégy dobott góllal nem nyerünk Kaposváron, mert a védelmünk egészen jól összeállt az utóbbi időben, de most picit szétcsúszott. A játékosok sok energiát fektettek ebbe a mérkőzésbe, mégis pont nélkül távozunk, ez lelkileg elég megterhelő. Bízom benne, hogy mindkét csapat bent lesz a legjobb nyolcban, így a következő fordulóban, amikor a Kaposvár Miskolcra utazik, mi leszünk a legnagyobb Kaposvár-szurkolók. Úgy gondolom, a játékvezetőknek nem volt könnyű feladatuk, de jól megoldották, pedig elképesztően nehéz, kemény mérkőzés volt az ő szemszögükből is.

Kaposvár–Zue.hu Szegedi VE 15–14 (6–3, 2–5, 4–1, 3–5)
E.ON férfi vízilabda OB I. Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 340 néző. Vezette: Kollár, Csizmadia.
Kaposvár: Kósik – Dőry 1, Vindisch 1, Pellei F. 1, Baj 1, Berta 2, Fülöp 3. Csere: Aranyi 1, Kakstedter 3, Palatinus, Juhász-Szelei, Vadas, Vörös. Vezetőedző: Surányi László.
Szeged: Danka – Sziládi 4, Horváth V., Klár, Leinweber 5, Kürti 1, Bóbis 1. Csere: Gyovai (kapus), Sánta 1, Varga M., Tóth Gy. 2, Horváth Zs., Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 8/3.
Ötméteresből: -, illetve 1/1.
Kipontozódott: Pellei F.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában