A hosszabbítás utolsó pillanataiban egyenlített Bulgáriában a magyar válogatott

2023.11.16. 20:10

Most öngól kellett az Eb-hez

A magyar labdarúgó-válogatott a bulgáriai 2–2-es döntetlen után kijutott a 2024-es németországi Európa-bajnokság döntő eseményére.

Mádi József

Így örült a vezető gólnak Ádám Martin (9) és Csoboth Kevin (23).

Fotó: Illyés Tibor

A forráskúti Ádám Martin kezdőként kapott szerepet a szófiai meccsen, ahogy a Szeged-Csanád GA egykori játékosa, Csoboth Kevin is, majd Callum Styles már a 2. percben keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát, amelyre nem érkezett senki. A 7. percben megint Ádám M. következett, aki egy bal oldali beadás után fejelt fölé.

A 10. percben pedig már nem volt válasz a magyar dominanciára: Szoboszlai Dominik szabadrúgásból erősen belőtt labdájára Ádám M. érkezett az ötösön, és közelről fejelt a kapuba, 0–1.

Hidegzuhanyként ért minden magyar szurkolót, hogy a 24. percben kiegyenlítettek a hazaiak, amikor egy jobb oldali támadás befejezéseként Delev lőtte ki a bal felső sarkot, 1–1. Innentől a meccs laposabb lett, sok volt a párharc és a hiba. A 36. percben Antovot kiállította a játékvezető második sárga lappal, mivel már egy figyelmeztetés birtokában rálépett Ádám M. belsőjére, így emberelőnyben folytathatta a magyar válogatott.

A szünet után Szoboszlai 16,5 méteres szabadrúgása jelentette az első veszélyt a hazai kapura, amely után szűk egy méterrel ment mellé labda, majd rögtön jött két újabb vendég lehetőség, ám ezek is kimaradtak.

Az 58. percben megfogyatkozott a magyar válogatott is, miután Kerkez Milos megkapta a második sárga lapját.

A 77. percben 11-est kapott Bulgária, amelyet Deszpodov értékesített – ezt is véleményesnek tűnt, de nem nézték vissza, 2–1.

A hajrában két Szoboszlai-szabadrúgás okozott gondot, az egyiket védte a kapus, a másik éppen csak fölément. A 93. percben megint Szoboszlai került helyzetbe, de a 11-es pontról leadott lövését védte Naumov.

A hosszabbítás utolsó mozzanata meghozta a várva várt siker: Szoboszlai szabadrúgása után Petkov a saját kapujába csúsztatta a labdát, megvan az Európa-bajnoksági részvétel...

A magyar válogatott vasárnap 15 órától Montenegró ellen lép pályára.

Bulgária–Magyarország 2–2 (1–1)

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, G csoport, 9. forduló. Szófia, zárt kapuk mögött. Vezette: Daniel Stefanski (Dawid Igor Golis, Michal Obukowicz – lengyelek).

Bulgária: Naumov – Popov, Petkov, Antov, Nedjalkov – Krasztev, Csocsev (Atanaszov, 43.), Grujev – Deszpodov (Ruszev, 83.), Mincsev (Kolev, 72.), Delev (Ivanov, 83.). Szövetségi kapitány: Ilian Iliev.

Magyarország: Dibusz – Botka (Kalmár, 81.), Lang, Szalai A. – Nego (Gazdag, 81.), Styles, Nagy Á., Kerkez – Szoboszlai, Csoboth (Nagy Zs., 59.) – Ádám M. (Németh A., 74.). Szövetségi kapitánya: Marco Rossi.

Gólszerzők: Delev (24.), Deszpodov (77., 11-esből), ill. Ádám M. (10.), Petkov (96., öngól).

Kiállítva: Antov (36.), ill. Kerkez (57.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában