Súlyemelés

2023.11.26. 12:44

Nagy Péter megállíthatatlan, Spanyolországban is bajnoki címet ünnepelt

Sorozatban harmadszor, összességében hetedik alkalommal ünnepelhetett spanyol csapatbajnoki címet a szegedi súlyemelő-rekorder, Nagy Péter.

Becsei Dávid

Nagy Péter (jobbról, fekete pólóban) Spanyolországból is aranyéremmel térhet haza.

Forrás: Nagy Péter archívuma

Duplázott La Coruna súlyemelő klubja a spanyol csapatbajnokságon, miután a férfiaknál és a nőknél is ők állhattak fel a dobogóra a Valencia mellett található Cullerában rendezett döntőben. A csapat tagja volt a szegedi Nagy Péter is, aki éppen az elmúlt héten nyerte meg tizenkilencedik magyar bajnoki címét. Spanyolországban hetedik alkalommal nem találtak legyőzőre, sorozatban harmadszor nyerték meg a csapatbajnokságot úgy, hogy Nagy is őket erősítette.

– Gratulálok a férficsapatomnak a sorozatban harmadik bajnoki címéhez, és a hölgyeknek is jár a gratuláció, mivel ők is győztek. Ami engem illet, nagyon jól jöttek a súlyok, régen éreztem magam ennyire jól versenyen. Hat jó fogást emeltem, szakításban 165 kilogramm, lökésben pedig 210 kiló lett a vége – összegezte a spanyolországi teljesítményét Nagy.

Hozzátette, ha ezt a formát át tudja menteni a katari világkupára – amelyen december 14-én emel majd –, akkor abból akár egy idei legjobb eredményt is kihozhat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában