Férfi kézilabda

2023.11.28. 18:29

Négypontos meccs és négynapos túra vár a Pick Szegedre

Négypontos rangadót játszik szerdán 18.45-től (élő: Sport1) az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája A csoportjának kilencedik fordulójában. Amennyiben Bodó Richárdék nyernek Zágrábban, óriási lépést tehetnek a továbbjutás felé. Ha nem, akkor rengeteg eredményt kell még figyelni, illetve szükség lehet újabb bravúrgyőzelemre is.

Becsei Dávid

Kiemelt figyelem. Ez várhat Dean Bombacra Jakov Gojuntól és a zágrábi védelemtől – amely a statisztika alapján a legjobb az idei BL-ben – holnap este is.

Fotó: Karnok Csaba

– Ez a zágrábi egy négypontos meccs, hiszen egy győzelemmel nem csak két pontot szerezhetünk, hanem horvát ellenfelünktől is elvehetünk ugyanennyit. A hangulatra biztos nem lehet majd panasz, illetve biztos vagyok benne, hogy extrán motiváltak lesznek a hazai játékosok. A védekezésük remek, a legjobb az ide mezőnyben, nagy kihívás lesz megtalálni a gyenge pontjukat. Ami viszont minket illet, jó sorozatban vagyunk és jól kézilabdázunk, hiszünk magunkban és az esélyeinkben – nyilatkozta az európai szövetség (EHF) honlapján Imanol Garciandía, a Pick Szeged spanyol válogatott jobbátlövője.

A csoportkör első fele már lement a Bajnokok Ligájában, valamint a “visszavágók” első mérkőzései. Emlékezetes találkozón győzött a Szeged Bitolában, Szita nyolc másodperccel a vége előtt lőtte be a győzelmet és két pontot jelentő gólt. Eddig a fontos pontok megszerzésével jól áll a Pick, hiszen a Felső Tisza-parti szentélyben nagy csatában, 27–26-ra már sikerült legyőzni a Zagrebet, míg a Pelisztert ellen oda-vissza nyertek. Az A csoport tabellája elképesztően kiélezett, nyolc fordulót követően az első Kiel és a hatodik, de még továbbjutó helyen álló Szeged között mindössze két pont van. Tizenegy–kilenc, míg a hetedik horvát együttes hatot gyűjtött eddig. Mindebből adódóan még csak két csapat helye biztos a folytatásban. A hátralévő eredményektől függetlenül a B csoportból a Barcelona és a Telekom Veszprém már továbbjutott, holnap éppen egymás ellen játszanak majd utóbbi otthonában.

A szegediek kielcei bravúrdöntetlenje óta sikersorozatban vannak, ugyanis legutóbbi négy meccsükből hármat megnyertek, míg a Lengyelországban ikszeltek. A horvát válogatott jobbszélső, Mario Sostaric harcban áll a gólkirályi címért, ötvenegy gólja van, akárcsak a celjei Mitja Jancnak, míg Kamil Syprzak és Dika Mem ötvenhárommal vezeti a listát.

A Zagreb kipihentebben várhatja a mai rangadót, hiszen utoljára Kielcében játszott csütörtökön – 28–24-es vereséggel zártak –, a hétvégén bajnoki nem várt rájuk. A Szegedre viszont igen, amely Bitolából hazabuszozott péntek délelőtt, szombaton este pedig már a Dabast fogadta és győzte le 38–33-ra. Horvátországba kedden délben indultak el. A szerdai meccset követően csak Balatonboglárig jönnek, ott pénteken 18 órától megküzdenek a NEKA-val és csak azt követően tér haza Szegedre a Kárpáti-legénység.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában