Két szegedi utazhat a világbajnokságra

2023.11.16. 13:49

Portugália bevételére készülnek

Ötnapos edzőtábort tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség a portugáliai világbajnokság előtt, amelyre a szegedi Combat "D" SC-ből ketten utazhatnak: Miklós Alexandra és Nagy Rita.

Mádi József

Nagy Rita (balról) és Miklós Alexandra (középen) az ökölvívó Magyar Kingával sparringolt a vb előtt.

Fotó: Facebook

Tatán készült a világbajnokságra a kick-box válogatott. Az olimpiai központban lebonyolított táborban a sportág küzdelmi szakágainak legjobb felnőtt és veterán sportolói vettek részt, köztük a közelmúltban megrendezett küzdősportok világjátékán aranyérmet nyert versenyzők – adta hírül a szövetség.

A tatai komplexumban a küzdősport hét szabályrendszere közül a tatamin félerős technikákat alkalmazó pointfighting, light-contact és kick-light, valamint a ringben kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szakágakban a világbajnoki kvalifikációt kiharcolt kick-boxosok vettek részt. A formagyakorlatosok külön készülnek a jövő hétfőtől szombatig a portugáliai Albufeirában sorra kerülő vb-re, ahol 78 ország közel 1500 versenyzője méreti majd meg magát. 

A keretben két szegedi versenyző is megtalálható: a Combat "D" SC képviseletében Miklós Alexandra a low-kick szabályrendszer 52 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt, míg Nagy Rita 60 kilogrammban két szakágban (light-contact és kick-light) harcolta ki a világbajnoki szereplést.

– Jól sikerült a tábor, amihez a helyszín szellemisége is hozzájárult – mondta a válogatott egyik edzője, a korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnok Dancsó Zoltán. 

A szakágvezetők a különböző szabályrendszerek küzdőstílusának és felkészülési igényeinek megfelelően hangolták össze és tartották meg az edzéseket. Így aztán külön dolgoztak a pointfightingosok, a másik két tatamis szakág és a ringesek pedig részben közösen gyakoroltak. 

A sportolók között a szegediek mellett ott volt a szaúd-arábiai Rijádban október végén a küzdősportok világjátékán pointfightingban aranyérmet nyert Zajácz Bence, Fésű Lajos és a szegedi származású Busa Andrea. Közülük Fésű nagy feladatra vállalkozik Portugáliában: a pointfighting mellett a másik két tatamis szakágban, light-contactban és kick-lightban is éremre tör a vb-n. 

Mindenki ráhangolódott a világbajnokságra és várja az indulást. A folytatásban a sportolók otthon, a klubjukban végzik el az utolsó simításokat – közölte Dancsó Zoltán, aki kitért az Olasz Attilával párban általa irányított light-contact és kick-light válogatottra is. – Remek kis fiatal csapat kovácsolódott össze, akik jó formában vannak és éhesek a sikerre. Jó szereplést várunk tőlük, hiszen közülük többen, Mezei Nikolett, Szmolek Emánuel, Fésű Lajos és Száraz Gergő, fiatal koruk ellenére már voltak világbajnokok, és Portugáliába újabb aranyérem reményében utaznak.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában