Női vízilabda OB I.

2023.11.09. 06:00

Sima győzelemnek indult, meg kellett szenvedni érte – GALÉRIA

A címvédő Eger elleni hazai győzelmét követően újabb fontos sikert aratott a Zue.hu Szegedi VE a női vízilabda OB I.-ben. A 7. forduló mérkőzésén itthon győzte le 7–6-ra a sereghajtó Győrt a hazai csapat.

Becsei Dávid

Nagy küzdelem végén itthon tartotta a három pontot a fehér sapkás Szeged.

Fotó: Karnok Csaba

Vendéglátóhoz méltón, 3–0-val kezdett a Szeged. Gémes Alexa remek formában folytatta, egy emberelőnyt és egy büntetőt értékesített, rajta kívül Botka Zsófia talált be. Tizenegy másodperccel az első negyed vége előtt szépített a Győr, 3–1. A nagyszünetben viszont a vendégek vezetett 4–3-ra.

A harmadik negyed derekán már 3–5 állt az eredményjelzőn, egy újabb 3–0-s szegedi sorozatnak köszönhetően viszont öt és fél perccel a meccs vége előtt 6–5-re már a hazaiak vezettek. Jól védekeztek, a blokkok mögött pedig Gyöngyösi Boglárka kapus is tizenegy védett labdával zárt a 7–6-ra megnyert mérkőzésen.

 

Legközelebb már helyi rangadón ugrik medencébe a Szeged, jövő szombaton 18 órától Szentesen.

Zue.hu Szegedi VE–Győr 7–6 (3–1, 0–3, 2–1, 2–1)
MOL női vízilabda OB I., 7. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Vályi F., Berki.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Tátrai, Bocskay, Pádár, Botka 1, Gémes 4. Csere: Baksa B., Pap 1, Binder, Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Győr: Szombathelyi – Rádli, Molnár D. 1, Párkányi 1, Petik 3, Hetzl, Szedlák M. 1. Csere: Kenderes, Finta, Dróth. Vezetőedző: Vogel Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 2/1.
Ötméteresből: 2/2, ill. 2/2.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában