Helyi sport

2023.11.29. 17:09

Téli pihenőre vonultak a kispályás labdarúgók az SZVSE-stadionban

Töretlen a 2018-ban életre hívott Szeged Városi Kispályás Labdarúgó-bajnokság népszerűsége, a 2023–2024-es idényben már hatvanegy csapat lép pályára hétről hétre az SZVSE-stadionban.

Becsei Dávid

A nyár során jótékonysági futballtornát is szerveztek.

Fotó: Szeged Városi Kispályás Labdarúgó-bajnokság

Az októberi ünnep, valamint a mindenszentek miatt elhalasztott fordulókat is bepótolták a Szeged Városi Kispályás Labdarúgó-bajnokságban, így az előzetes terveknek megfelelően már a téli pihenőjüket töltik a csapatok. Folytatás március első teljes hetében, ennek oka, hogy figyelembe veszik az egyetemisták visszatérését a városba. Az SZVSE-stadion műfüves pályáin rendezett, immár hat ligát felölelő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) égisze alatt zajló pontvadászat népszerűsége töretlen. A 2023–2024-es idényben sikerült az előző szezon rekordnevezését űberelni, ötvenkilenc után ezúttal hatvanegy együttes vesz részt a bajnokságban. 

– Nagy öröm számunkra, hogy ekkora sikere van a bajnokságnak Szegeden és környékén. A rekordnevezés egy kis átszervezést igényelt, mert ennyi csapatra már kevés volt a két harmadosztályú csoport. Létrehoztunk egy harmadikat, emiatt változott a feljutás rendszere. Eddig az osztályból három-három csapat jutott fel, most már viszont kettő-kettő-kettő. A folyamatosan növekvő létszámunk miatt valószínűleg hamarosan újabb pályákat kell bevonni, de erre az SZVSE-stadion teljesen alkalmas – jegyezte meg a Délmagyarországnak Major György, a Szeged Városi Kispályás Labdarúgó-bajnokság egyik főszervezője.

Ami pedig az őszi küzdelmeket illeti, a másodosztály mindkét csoportját újonc vezeti (SZ-PLAST Ablak és Isus FC), ami már féltávnál is megsüvegelendő teljesítményre vall. Itt egy-egy feljutó van csak, mivel az első osztály tizenkét fős csoportjából ketten esnek ki.

– Az első osztályú Saller Ligában a B-oldal vezet. Az ő szereplésük elképesztően pozitív, hiszen minden fordulóra Kiskunfélegyházáról jönnek Szegedre, ráadásul a harmadosztályban is van egy fiókcsapatuk. Külön örömet jelent, hogy Szeged mellett már egyre nagyobb agglomerációt képesek vagyunk bevonzani. A teljesség igénye nélkül járnak még hozzánk Hódmezővásárhelyről vagy éppen Ruzsáról, de más környező településről is vannak teljes csapataink – mesélte Major.

Az I. osztályú Saller Ligát vezető B-oldal.
Fotó: Szeged Városi Kispályás Labdarúgó-bajnokság


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában