Helyi sport

2023.11.26. 15:45

Véget ért a vármegyei I. osztály őszi szezonja - FOTÓK

Négy mérkőzésen is vendégsiker született a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály idei utolsó teljes fordulójában. Egy meccs elmaradt, a hazai csapatok közül pedig csak a Bordány tudott pontot szerezni.

Vajgely Pál

A zöldmezes Dorozsma veresége ellenére a dobogón telelhet.

Fotó: Török János

Nem lett teljes a vármegyei I. osztály őszi zárófordulója, hiszen a vásárhelyiek kérésére elmaradt az SZVSE–Hódmezővásárhelyi FC II. találkozó. Ettől függetlenül az már a forduló előtt biztos volt, hogy az SZVSE töltheti az élen a téli szünetet. A találkozót a tavaszi szezon rajtja előtt, február 3-án pótolják a felek. 

Négypontos előnnyel áll a második helyen a Tiszasziget, amely Bordányban játszott döntetlent. A hazaiak Baka mintegy 30 méteres ívelését követően kerültek előnybe, és ugyan még a szünet előtt fordítottak a szigetiek, de nem tudták eldönteni a meccset. A Bordány egyenlített, és mint később kiderült, az egyetlen olyan csapat lett a 15. fordulóban, amely hazai pályán pontot tudott szerezni.

Veresége ellenére a Kiskundorozsma is a dobogón tölti a telet. A hazaiak ugyan megszerezték a vezetést, de négy perccel később, két fejessel már a Mórahalom volt előnyben. A homokhátiak győzelmüket a klub korábbi elnökének, a napokban elhunyt Kóródi Sándor Ferencnek ajánlotta.
Egyetlen ponttal előzi meg a Mórahalmot az Algyő, amely meglepetésre odahaza kapott ki a Makótól. Az algyőiek Bogdán átlövésével kerültek előnybe, csakhogy a szünet után Frank Boldizsár előbb kiharcolt, és értékesített is egy tizenegyest, majd egy kontrát vitt végig a Maros-parti gárda, amelyet ismét Frank fejezett be.

A Balástya futott be a hatodik, felsőházat jelentő helyre, igaz, még hét forduló van az alapszakaszból. A balástyaiak Szentesen tudtak nyerni, bár 0–1-es állásnál a Kurca-partiak egyik helyzeténél Rostás közeli lövését talán a gólvonalon túlról szedték ki a vendégek, de a játékvezető nem ítélt gólt. Az emberhátrányba került szentesiek ugyan mentek előre (Halász piros lapjánál igencsak paprikás lett a hangulat a pályán), de az egyenlítés nem jött össze, így a Balástya úgy áll a hatodik helyen, hogy még van egy elmaradt mérkőzése a Makó ellen.

Vendégsikert hozott az alsóházi rangadó is, miután az FK Szeged játékos-edzője, Dóra János beállását követően egy perccel később egy remekbe szabott emeléssel megnyerte a meccset a diszkoszvetősöknek. Az FK Szeged ezzel a győzelemmel el is lépett a sereghajtó pozíciójából, és több győzelmének köszönhetően meg is előzte az Ásotthalmot, így a tizedik helyről várhatja a folytatást.

A bajnokság a 2023-as esztendőre véget ért, a téli felkészülést követően február 10-én rendeznek legközelebb teljes fordulót a vármegyei I. osztályban.

 

Vármegyei I. osztály, 15. forduló

Szentesi Kinizsi–Balástya 1–3 (0-1)
Szentes, 80 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Bereczki, Minda).
Szentesi Kinizsi: Gömöri – Dovics, Rostás, Halász, Bartucz P., Sarusi (Szőke, 82.), Locskai (Bertók, 82.), Péter, Rácz D. (Piti, 76.), Becsek (Berkó, 76.), Koncz. Edző: Sallai Róbert.
Balástya: Mészáros L. – Szűcs T., Bitó, Faragó (Nagymihály, 74.), Gera D. (Szabó A., 78.), Horváth Cs., Szántó (Gera L., 74.), Tóth P., Márkus, Vörös (Bagi, 54.), Tóth G. Játékos-edző: Szádeczky Zalán
Gólszerzők: Bertók (85.), ill. Bitó (14., 68.), Bagi (72.).
Kiállítva: Halász (62.).
Jók: Locskai, ill. mindenki.
Sallai Róbert: – Az őszi szezon vége nagyon elcsúszott, a legjobbkor jön a szünet. 
Szádeczky Zalán: Nagyon örülök, hogy a múlt heti vereségünkre jól reagáltunk és nyerni tudtunk egy jó ellenféllel szemben. Az egész mérkőzésen szuper hozzáállással játszottunk és ennek meg is lett az eredménye. Az utolsó mérkőzésünkön is szeretnénk nyerni, ennek érdekében pedig készülünk tovább teljes erőbedobással!Minden jót kívánok a Szentesnek!

DB Futball Bordány SK–Tiszasziget 2–2 (1-2)
Bordány, 50 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Halász, Kiss D.).
Bordány: Vasas – Perpauer, Arany (Krizs, 47.), Baka, Visnyei (Márton, 81.), Pióker (Rácz M., 64.), Velez (Heipl, 94.), Lőrinc, Sárkány (Meszes, 74.), Kovács P., Kovács D. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A., Szilágyi (Szabó D., 77.), Skribek B., Bánfi, Prozlik, Bálint D., Farkas, Varga G. (Varga Z., 64.), Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Baka (13.), Kovács D. (54.), ill. Szilágyi (27., 45.).
Jók: mindenki, ill. Szilágyi. 
Nagy Torma Ricsárd: – Megérdemelten szereztünk egy pontot a Tiszasziget ellen. Jó játékkal, megfelelő hozzáállással és végre egymásért játszottunk, ennek harmadik forduló óta van látszata.
Bány Tamás: A döntő pillanatokban nem tudjuk feltenni az i-re a pontot. Most lesz egy kis időnk, kivizsgáljuk, mi lehet az oka ennek. Ettől függetlenül gratulálok a srácoknak az őszi teljesítményükhöz!

M-Perfect Home-Algyő–Makó 1–2 (1-0)
Algyő, 100 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt – jól (Bartucz, Tihanyi).
Algyő: Szabó G. – Rádi, Kiss R., Bozóki (Semjényi, 81.), Horváth A. (Kovács M., 74.), Kardos (Dudás, 53.), Bogdán, Csányi Á., Patai (Ilyés, 84.), Pócs, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
Makó: Bohák N. – Molnár D., Bohák D., Fancsali, Frank, Beke, Dongó, Rakity (Béres, 70.), Megyesi, László (Borbély, 84.), Pataki. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Bogdán (20.), ill. Frank (59., 66., az elsőt 11-esből).
Jók: senki, ill. mindenki. 
Fülöp Tibor: Csalódott vagyok, mert nem tudunk kilépni az árnyékunkból. Sokkal többet kell tennünk azért, hogy a dobogón végezzünk. Gratulálok a Makónak! 
Botlik Róbert: Egy magas iramú mérkőzésen, szervezett védekezéssel be tudtuk fejezni az átmeneteket. Gratulálunk Kócsó Tibornak a méltó búcsúhoz! 

Kiskundorozsma–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 1–2 (0-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – jól (Burzon, Tapodi).
Kiskundorozsma: Rozs – Varga Á., Molnár K. (Bodonji, 75.), Sallai, Veszelka, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Kis B. (Kalapács, 52.), Bozsó (Tóth N., 85.). Edző: Paksi Péter.
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Görbe (Csehó, 96.), Csizmadia, Holcsik (Trója, 85.), Pető, Fodor (Fenyvesi, 80.), Mészáros (Rádóczi Dáv., 60.), Ábrahám, Bokányi (Tajthy, a szünetben), Róka. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Ottlik Márk (66.), ill. Rádóczi Dáv. (67.), Fodor (70.).
Jók: Ottlik Máté (a mezőny legjobbja), Ottlik Márk, Veszelka, Fülöp, Sallai, ill. mindenki.
Paksi Péter: Küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert, gratulálok a Mórahalomnak! Ezen túl gratulálok csapatom minden egyes játékosának, az elnöknek és a vezetőknek, hogy egész ősszel segítették a munkánkat! Nagyon megérdemelte a dorozsmai közösség, hogy az őszi szezont a harmadik helyen zárjuk. Fizikálisan, taktikailag és mentálisan is előrelépett a csapat, megérdemlik, hogy a dobogón zárjuk az őszt, mert nagy elánnal dolgoztak az edzéseken és a meccseken is. 
Papp Endre: – Büszke vagyok a csapatomra! Igazi rangadón jobban jöttünk ki a kevés helyzetből. Szép és fontos sikert arattunk egy jól játszó Dorozsma ellen. Gratulálok a srácoknak az egész évhez! Győzelmünket Frenki bácsinak ajánljuk!

Ásotthalom–FK 1899 Szeged-SZEOL 0–1 (0-0)
Ásotthalom, 60 néző. Vezette: Barta Norbert István – kiválóan (Paczér, Kucsora).
Ásotthalom: Mityók – Szabadi (Kothencz G., a szünetben), Horváth B., Kothencz L., Góra, Dobák, Savanya (Malatinszki Á., 70.), Malatinszki D., Víg, Sándor, Hevesi. Edző: Hevesi Tibor.
FK Szeged: Kőrösi – Tóth G., Giba (Benkő, 71.), Csuka (Hegyesi B., 71.), Molnár Á. (Fóris, a szünetben), Tóth A., Cs. Tóth, Magyar, Heredea (Dóra, 76.), Sisák, Miklós. Játékos-edző: Dóra János.
Gólszerző: Dóra (77.).
Jók: Mityók, Horváth B., Sándor, ill. mindenki.
Hevesi Tibor:Lemásoltuk a szegedi mérkőzést. Tipikus egygólos találkozón most az FK Szeged talált be.
Dóra János: Hasonló meccs volt, mint az odavágó, egy különbséggel: mi nyertünk. Jó pihenést mindenkinek, és sok sikert a megyeválogatottnak! 

Gyulán szerepelnek


2023-ban még egy meccset rendeznek a vármegyei I. osztályban, december 9-én a Makó–Balástya meccset pótolják. December első hétvégéjén azonban az amatőr válogatottak tornáján, Gyulán szerepel majd Csongrád-Csanád csapata, amelynek edzője Fülöp Tibor, az Algyő trénere lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában