Bejutott a felsőházba

2023.12.03. 07:00

A Szegedi VE pazar őszi szezon után karácsonyozhat

Tizennyolc ponttal nyolcadikként jutott be a középszakasz felsőházi rájátszásába a Zue.hu Szegedi VE a férfi vízilabda OB I.-ben, miután az alapszakasz utolsó körében Egerben győzött 13–10-re.

Becsei Dávid

Tóth Gyula gólja zárta a Szegedi VE egri bajnokiját.

Fotó: Karnok Csaba

Lenyűgöző teljesítménnyel zárta az őszt és az alapszakaszt a Szegedi VE. Az előző szezon top hat csapatán kívül csak a Kaposvár volt képes legyőzni a Tisza-partiakat, az is mindössze egy találattal, 15–14-re hazai medencében. Ezt a remeklést Egerben folytatták és zárták le Sánta Dánielék.

Izgalmakban bővelkedő bajnokit játszott egymással az Eger és a Szeged. A hevesiek vezettek az elején, 5–3 után viszont 6–6-tal vonulhattak a nagyszünetre a csapatok. 7–7 után a harmadik negyedben kétgólos előnyt alakított ki a Szeged, amely még négy és fél perccel a meccs vége előtt sem dőlhetett hátra. Ekkor 10–11 állt az eredményjelzőn, de Leinweber egy időkérést követő fórt váltott gólra, majd az utolsó minutumban Tóth Gyula biztosította be a hatodik győzelmet. Márciusban az Eger az alsó-, a Szeged a felsőházban folytatja.

Kiss Csaba: – Egy nagyon parázs találkozó volt. Úgy érkeztünk Egerbe, hogy a nyolcba jutásunk már a hét közben eldőlt, de szerettünk volna saját erőből bejutni. A saját körmünkkel szerettük volna kikaparni a gesztenyét, éppen ezért volt nagy tétje számunkra a mérkőzésnek. Az egész szezon miatt elképesztően büszke vagyok a csapatra, mert nagyon nehezen kezdődött. Hat fordulót követően egyedüliként nulla ponttal voltunk sereghajtók és fogadtuk a Szentest. Akkor még nagyon távolinak tűnt a felsőház. Aztán produkáltunk egy olyan sorozatot, amelyben hétből hat meccset megnyertünk. Nagyon boldog vagyok, viszont együttérzek az Egerrel, mi tavaly ugyanabban a cipőben jártunk, mint amiben most ők. Semmi sem sikerült, otthon vesztettünk fontos pontokat, ami miatt akkor nem jutottunk be a legjobb nyolc közé.

Eger–Zue.hu Szegedi VE 10–13 (4–2, 2–4, 3–4, 1–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., 13. forduló. Eger, Bitskey Aladár uszoda. Vezette: Kun, Ercse.
Eger: Krémer – Rádli 1, Biros S. 2, Sári A. 1, Dóczi 2, Spitz, Krijestorac 1. Csere: Borbély (kapus), Sudár, Mészáros, Gólya, Murisic 3, Rónai, Domokos D. Vezetőedző: Tóth Kálmán.
Szeged: Danka – Sánta 1, Tóth Gy. 1, Bóbis 2, Nagy M., Kürti 1, Sziládi 2. Csere: Varga M., Klár, Horváth Zs., Leinweber 4, Horváth V. 2, Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 13/7.
Ötméteresből: 2/1, ill. -.
Kipontozódott: Sári A., Gólya.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában