Helyi sport

2023.12.26. 16:38

Élmezőnyben az SZTE-Szedeák játékosai féltávnál

Eltelt az alapszakasz fele a férfi kosárlabda NB I./A csoportjából, hárman is álomcsapatba kerültek.

Delmagyar.hu

Ryan Woolridge féltávnál kimagaslik a mezőnyből.

Fotó: Karnok Csaba

Tizenhárom fordulón vannak túl a férfi kosárlabda NB I./A csoport csapatai, azaz mindenki találkozott már egyszer az összes ellenfelével.

Az SZTE-Szedeák hét győzelemmel és hat vereséggel a tabella ötödik helyén zárta az idény első részét. Csapatként is nagyszerűen teljesítettek a szegedi kosarasok, a kerettagok közül pedig többen is kiemelkedő teljesítménnyel zárták az első 13 fordulót.

A pontátlagok tekintetében két szegedi játékos áll az élen, Noah Locke 23.8, míg Ryan Woolridge 22.7 pontos átlagot produkált az eddigi 13 mérkőzésen. Woolridge egyébként a labdaszerzések (2.5 meccsenként), a gólpasszok (6.7) és a lepattanók (9.3) terén is a dobogón áll az A csoport játékosai között. A szegedi irányító produktuma ezzel együtt a legmagasabb teljesítményindexet is eredményezi, 33.5-ös átlaggal toronymagasan áll a vonatkozó lista élén a Falcóban játszó Perl Zoltán (29.5-ös átlag) előtt.

A blokkok tekintetében a Szedeák két magasembere, Bognár Kristóf (0.9) és De'Quon Lake (0.8) is a lista elején áll, előbbi a negyedik, utóbbi az ötödik legjobb mutatóval bír.

A Kosárshow instagram oldal összeállította az első 13 forduló álomcsapatát, amelyben Ryan Woolridge az irányító - a második legjobb ötösben pedig Noah Locke és Bognár Kristóf kapott helyet az oldalnál. A szegediek magyar magasemberét a legjobb magyar csapatba is beválasztották az oldal szerkesztői.

Ami pedig az SZTE-Szedeák folytatását illeti, az ünnepek alatt sem áll meg az élet, hiszen december 30-án a Zalaegerszeg érkezik majd az újszegedi sportcsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában