Férfi vízilabda OB I.

2023.12.03. 06:00

Érthetetlen, mi történt a Szentessel másfél negyed után

Másfél negyedig jól vízilabdázott a Metalcom Szentes a Honvéd otthonában, azt követően viszont sima, 16–5-ös vereséget szenvedett a férfi OB I. alapszakaszának záró, 13. fordulójában. Folytatás tavasszal, a középszakaszban.

Becsei Dávid

Fotó: Karnok Csaba

Nem zárta jól a bajnoki alapszakaszt a Szentes, miután tizenegy gólos vereséget szenvedett a Honvéd vendégeként. A Kurca-partiak a második negyed közepéig jól tartották magukat, azt követően viszont nem tudták felvenni a hazaiak által diktált tempót.

3–0-val kezdett a Honvéd, de Asanin és Szatmári révén 3–2-re visszajött a Metalcom. Mivel a második negyed elején Asanin belőtte a 4–3-at jelentő gólt, több izgalomra számíthattunk. A Honvéd viszont ellépett hárommal, 6–4 után pedig egyenesen állva hagyta a Szentest.

A harmadik negyedre világossá vált, csak a hazai siker különbsége a kérdés. Nem tudták megnehezíteni a vendégek a Honvéd dolgát, egyedül Asanin még egyszer betalálni, így 16–5-tel ért véget az alapszakasz utolsó meccse. A középszakaszban a Honvéd a felső-, a Szentes pedig az alsóházban folytatja a szereplését.

Kis Gábor: – Gratulálok a Honvédnak, nagycsapathoz méltón magabiztosan játszottak. Ki lehet tőlük kapni, ezt azért a helyén kell kezelni. Az viszont zavar, ha egy csapat tud egy-másfél negyedig jól vízilabdázni egy jobb csapattal szemben, akkor mi történik fél perc alatt, hogy onnantól gyakorlatilag azt csinált velünk a Honvéd támadásban, amit szeretett volna. Nem akarom megbántani a játékosokat, ezt majd mi rendbe tesszük. Ami pozitív, hogy Papp Pongrác lejátszotta első felnőtt OB I.-es meccsét, amihez gratulálunk!

Honvéd–Metalcom Szentes 16–5 (4–2, 5–2, 3–0, 4–1)
E.ON férfi vízilabda OB I., 13. forduló. Budapest, Kőér utcai uszoda. Vezette: ifj. Kenéz, Ádám F.
Honvéd: Farkas D. – Ekler Zs. 6, Vadovics, Sugár 1, Kiss B. 1, Simon H., Hessels S. Csere: Kevi 1, Szépfalvi 1, Gregor, Pintér 1, Ekler B. 4, Kosztadinovszki 1. Vezetőedző: Szivós Márton.
Szentes: Kovács B. – Asanin 4, Bozó, Szatmári 1, Biros, Kürti-Szabó M., Hajdú. Csere: Pászti (kapus), Papp, Magyar, Vékony, Csorba, Vismeg B., Makán R. Vezetőedző: Kis Gábor.
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 9/2.
Ötméteresből: 3/3, ill. 1/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában