Bejelentették a második nyári érkezőt

2023.12.23. 10:04

Hivatalos: a Pick Szeged leigazolta a BL-címvédő klasszis irányítóját

A német férfi kézilabda-bajnokságot vezető Magdeburg irányítójával erősíti meg játékoskeretét 2024 nyarától az OTP Bank-Pick Szeged. A 28 éves, izlandi Janus Dadi Smárason két szezonra szóló szerződést kötött a Tisza-parti klubbal.

Becsei Dávid

A 72-szeres izlandi válogatott irányító, Janus Smárason az OTP Bank-Pick Szegedben folytatja a pályafutását 2024 nyarától.

Fotó: Török Attila/MW

37 gól és 38 assziszt a mérlege a Szeged új igazolásának a Bundesligában idén a listavezető mezében. Smárason 2022 nyarán igazolt a norvég Kolstadból Magdeburgba, mivel a júniusi Bajnokok Ligája-elődöntőben Gisli Kristjánsson súlyos vállsérülést szenvedett. Ugyanakkor mielőtt megműtötték, a Kielce elleni döntőben csodák csodájára szerepet vállalt és lőtt hat gólt, valamint kiosztott két asszisztot. Smárason őt pótolja idén.

A 28 éves klasszis a szegediek második izlandi játékosa lesz. Természetesen érkezését honfitársa, a közönségkedvenc Stefán Sigurmannsson jelentette be egy videóban.

– Hello, kékek! Szeretném nektek bemutatni a barátomat, Janus Smárasont. Hajrá, Szeged, csak előre! – mondta a kamerába mosolyogva Sigurmannsson.

A videó az érkező szavaival folytatódik.

– Hello, Handball Family! Janus Smárason vagyok, a következő szezontól veletek leszek. Gyerünk kékek, csak előre! – hangoztak az izlandi irányító első szavai a szegedi szurkolótáborhoz.

 

Janus Dadi Smárason 1995. január 1-jén Selfossban született. Szülővárosának csapatában nevelkedett, majd három éven át a Haukart erősítette. 2017 és 2020 között a dán Aalborgban játszott, majd két idényen át a német Göppingenben kézilabdázott. 2022 nyarán a norvég Kolstadba igazolt, majd 2023 nyarán Magdeburgba tette át a székhelyét. Innen érkezik 2024-ben Szegedre.

– Nagy öröm számomra, hogy sikerült megállapodnunk, egy nagy tradíciókkal rendelkező klubba szerződök. Személyesen tapasztaltam meg, hogy Szegeden milyen népszerű sportág a kézilabda. Sok válogatottbeli csapattársam mesélt arról, hogy milyen csodás a Pick Aréna, milyen fantasztikus hangulatot teremt a szurkolótábor. Várom a kezdést, várom a jövő nyarat, hogy kék mezt húzhassak magamra – nyilatkozta a klubhonlapon Smárason.

Az izlandi válogatott szerelését 72 alkalommal húzta fel eddig, ezeken a mérkőzéseken 114 gólt szerzett. A január Európa-bajnokságra készülő keretben is ott van.

Két érkező már hivatalos

Forró témákat szolgáltat az elmúlt napokban a kézilabda világában az OTP Bank-Pick Szeged. Naponta hozzák hírbe más és más, világklasszis játékosokkal a Tisza-partiakat, akikhez Smárason a második hivatalos érkező a 2024 nyarán. Néhány napja az Európa-bajnok svéd kapus, Tobias Thulin érkezéséről számolt be a klub a hivatalos felületein, amely Gleb Kalaras szerződését is meghosszabbította.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában