Helyi sport

2023.12.20. 20:23

Irányítója nélkül aratott bravúros győzelmet az SZTE-Szedeák Debrecenben

Ryan Woolridge nélkül is győzni tudott az SZTE-Szedeák a DEAC vendégeként. A Tisza-partiak végig hatalmasat küzdöttek, sikerük pedig egyben kupaszereplést is ér.

Vajgely Pál

Balogh Szilárd keze nem remegett meg a végén a büntetőknél.

Fotó: Karnok Csaba

A lázas beteg Ryan Woolridge nélkül játszott a DEAC otthonában az SZTE-Szedeák. Mindezek ellenére remekül tartotta magát az első félidőben a Tisza-parti gárda, amely a második negyed közepén egy 8–0-ás futást produkált 30–26-nál, így fordított. A remekül lepattanózó és hasznosan játszó Bognár mellett Zsíros, Cohill és Locke is triplákkal jelentkezett, így a nagyszünetben két ponttal, 35–33-ra vezetett Nikola Lazics csapata. 

A harmadik negyedben valósággal lejátszotta ellenfelét a Szedeák, amely harminc perc után 15 ponttal vezetett úgy, hogy 50%-al dobta a hárompontosokat. 24 távoli kísérletből 12 is a gyűrűben landolt, a negyed végén Zsíros triplája zárta le a kósza debreceni felzárkózási kísérletet.

17 ponttal is vezetett a Szedeák, ekkor viszont megakadt támadásban, és közel hat percen keresztül nem tudott kosarat szerezni az SZTE. 50–67 után a Debrecen egy 15–0-ás futással visszajött a meccsbe, ráadásul centerét is elveszítette a Szedeák az utolsó öt percre, miután Lake kipontozódott. 

Az utolsó két percre egállal fordulhattak a csapatok Williamson büntetője után, de 71–71-nél jött Locke trojkája, és újra a Szedeáknál volt az előny. Bognár is kiszáltt az ötödik hibája után, majd védekezésben egészen extrát nyújtott az ekkor három kezdőemberét nélkülöző szegedi csapat. 75–76-nál Balogh Szilárd keze nem remegett meg a büntetőknél, majd az utolsó debreceni időkérésnél Mayer Ákos szerzett labdát, és ezzel eldőlt a meccs. 

Az SZTE-Szedeák csupán két légióssal játszva aratott elképesztően bravúros győzelmet Debrecenben, ez a siker pedig egyben azt jelenti, hogy ott van a csapat a magyar kupa negyeddöntőjében.

DEAC–SZTE-Szedeák 75–80 (18–14, 15–21, 17–30, 25–15)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 13. forduló. Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Benczúr, Makrai, Németh P.
DEAC: Edwin 2, Mócsán 12/9, DRENOVAC 23/3, WILLIAMSON 18, Czermann 2. Csere: Tadics 6/3, Buljevics 6, Hőgye 3/3, Neuwirth 3/3, Garamvölgyi. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
SZTE-Szedeák: BALOGH 10, LOCKE 31/21, Mucza 8, BOGNÁR 5, Lake 8. Csere: Mayer 3/3, Cohill 3/3, ZSÍROS 12/12. Vezetőedző: Nikola Lazics. 
Kipontozódott: Edwin (40.), ill. Lake (35.), Bognár (39.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában