Helyi sport

2023.12.09. 20:40

Junior Európa-csúcsot döntött Pádár Nikolett

Ott lesz a szám döntőjében a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet úszója, Ugrai Panna két döntőben volt érdekelt szombaton.

Delmagyar.hu

Új junior csúcs Pádár Nikolettől a romániai Eb-n.

Fotó: Kovács Tamás

A Romániában zajló rövidpályás Európa-bajnokság szombati versenynapján a Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Senánszky Petra, Ugrai Panna összeállítású magyar csapat országos csúccsal az ötödik helyen végzett a 4x50 méteres vegyes gyorsváltók döntőjében.

A magyar váltó - amelyben délelőtt még Nell Olivér volt a nyitóember - az előfutamból 1:30.91-es országos csúccsal lépett tovább, a 2016-os windsori világbajnokságon felállított 1:32.58-as rekordot adva át a múltnak. A finálét a negyedik idővel várta a staféta, és még tovább tudta javítani a hazai csúcsot: 1:30.24 az új rekord.

A Hód Úszó SE sportolója, Ugrai Panna 100 méter pillangón - azt követően, hogy az előfutamban, majd a középdöntőben is egyéni rekordot úszott -, 57.59 másodperccel a nyolcadik helyen végzett.

Az elődöntőben szereplő magyarok közül elsőként Pádár Nikolett ugrott medencébe, a szegediek 17 esztendős versenyzője junior Európa-rekorddal, összesítésben a második helyen jutott a 200 méteres gyors vasárnap sorra kerülő fináléjába. Pádár 1:53.51 perccel csapott célba, a hivatalos adatok alapján az európai szövetség által megállapított, 1:53.77-es "szintidőt" írta a nevére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában