Helyi sport

2023.12.01. 13:12

Kaposváron javíthat az SZTE-Szedeák

Két elveszített bajnokit követően idegenben folytatja az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely ma 18 órától a Kaposvár otthonában lép pályára.

Vajgely Pál

Ryan Woolridge az NKA Pécs ellen is fantasztikus volt, Kaposváron is nagy szükség lesz a jó játékára.

Fotó: Karnok Csaba

Fontos mérkőzés vár az SZTE-Szedeákra a férfi kosárlabda NB I./A csoportjában, hiszen ahhoz a Kaposvárhoz látogatnak Bognár Kristófék, amely csupán egy győzelemmel marad el a szegediektől a tabellán.

A somogyiak az eddigi kilenc forduló során négy győzelmet arattak, és öt alkalommal szenvedtek vereséget. Legutóbb hazai pályán győztek a Budapesti Honvéd ellen, hazai pályán pedig csak egy csapat tudta őket legyőzni ebben az idényben. Október végén a Sopron nyert Kaposvárott, a szegediek ellenfele idén legyőzte a Pécset, a Zalaegerszeget és a Honvédot is saját közönsége előtt. A szezon során légióscserén is átesett a Kaposvár, Derek Jackson helyére a szintén amerikai irányító, Tahj Eaddy érkezett.

Ami pedig a szegedieket illeti, legutóbbi két mérkőzését elveszítette a csapat, miután a körmendi vereséget követően múlt csütörtökön az NKA Pécs tudott nyerni az újszegedi sportcsarnokban. Nagy baj persze így sincs, hiszen a szezon előtt aligha számíthattunk volna arra, hogy kilenc meccs után pozitív mérleggel áll majd a Szedeák a bajnokságban. Most viszont sorra jönnek majd azok a mérkőzések, amelyeken olyan csapatok lesznek az ellenfelek, akikkel szemben reális győzelmi reményei lehetnek a Tisza-partiaknak – kezdésként már szombaton Kaposváron. 

Ehhez persze valószínűleg nem fér majd bele az olyan büntetőzés, mint legutóbb, valamint nem biztos, hogy elég lesz Ryan Woolridge remekelése. Az amerikai irányító 50 VAL-os mérkőzést produkált a Pécs ellen, ez pedig a szezon eddigi legnagyobb száma a bajnokság összes játékosát figyelembe véve. Ahhoz azonban, hogy a Szedeák javítson, többektől is kell majd a jobb teljesítmény, ebben persze kulcskérdés lesz, hogyha olyan agresszív védekezést kapnak a szegediek, mint az utóbbi két meccsen, akkor tudnak-e erre reagálni. 

A szegedi klub csatlakozott a Baptista szeretetszolgálat cipősdoboz akciójához, amellyel rászoruló gyermekeket támogat majd, a csatlakozni kínvánó szurkolók felajánlásait a december 14-i, Sopron elleni hazai mérkőzésen várják majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában