Helyi sport

2023.12.17. 10:08

Karácsony után folytatódik a férfi kézilabda-válogatott felkészülése

Négy játékost ad a januári Eb-re készülő magyar férfi kézilabda-válogatottba az OTP Bank-Pick Szeged: a kerettagok az ünnepekre hazautaztak, de december 27-től már újraindul a közös munka.

Delmagyar.hu

Rövid időn belül két komoly feladat várhat Szita Zoltánra is.

Fotó: Török Attila

Négy játékost hívott be a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe Chema Rodríguez szövetségi kapitány az OTP Bank-Pick Szegedből. A kapus Nagy Martin, a beálló Bánhidi Bence, valamint a két balátlövő, Bodó Richárd és Szita Zoltán van ott a keretben, amely most a karácsonyi ünnepekre hazautazik, de december 27-én visszatér majd a telki edzőközpontba.

A magyar csapatra két nagy feladat vár majd rövid időn belül: a januári Eb-t követően hamarosan olimpiai selejtezőt játszik majd márciusban. Az Eb keretből ez okból kifolyólag hiányzik Mikler Roland, az OTP Bank-Pick Szeged rutinos kapusát ugyanis nem szeretnék terhelni a párizsi ötkarikás játékokra kvalifikáló viadal előtt.

Szita Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy bár minden mérkőzésen a győzelemért lépnek pályára a januárban esedékes, németországi Európa-bajnokságon, de nem szabad elfelejteniük, hogy az Eb után vár rájuk az olimpiai kvalifikáció.

Rövid időn belül kétszer is hatalmas impulzust fogunk kapni, ott is nehéz dolgunk lesz és ezzel az alapozással fel kell készíteni a csapatot mindkettőre –  mondta a szegediek játékosa. 

A magyar válogatott január 5-én 18.15-től játszik felkészülési mérkőzést Csehországgal a tatabányai multifunkciós csarnokban, majd egy héttel később Münchenben az Eb C csoportjának nyitómeccsén Montenegró lesz az ellenfél. Január 14-n Szerbia, míg két nappal később Izland ellen játszanak Bodó Richárdék, a csoportok első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában