Helyi sport

2023.12.15. 06:00

Kilencedik lett Nagy Péter Dohában

Delmagyar.hu

Kilencedik lett a Grand Prix dohai állomásán.

Fotó: Nagy Péter Facebook-oldala

Nagy Péter  összetettben a kilencedik helyen végzett a plusz 109 kilogrammos kategóriában Dohában, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) Grand Prix-versenyén, amely az ötödik állomása volt a párizsi olimpiára kvalifikáló, hét viadalból álló sorozatnak.

A szegediek 37 éves ólomsúlyú emelője szakításban - 160, 167, majd 171 kilóval - három jó gyakorlatot hajtott végre, ezzel a kilencedik lett, lökésben viszont csak az első fogása volt eredményes 201 kilón, a 211, majd a 217 kilogrammos kísérlete nem sikerült. Utóbbi fogásnemben a tízedik eredmény volt az övé, a 372 kg-os összetettel pedig a kilencedik helyen zárt a 24 fős teljes mezőnyben, amelynek csaknem a fele - 11 versenyző - összetett eredmény hiányában helyezetlen maradt.

A korábbi háromszoros Eb-bronzérmes, eddig három olimpián szerepelt Nagy Péter Katarba utazása előtt azt mondta, hogy térdpanaszai miatt a dohai GP-re nem tűzött ki különösebb célt maga elé, s 375-380 kilós összeredménnyel már beérné. Ennél persze jóval több kell, ha ott akar lenni a párizsi olimpián, márpedig erre törekszik, a négy mázsa feletti produktummal azonban csak a jövő év eleji két kvalifikációs állomás egyikén kíván kirukkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában