Pedig a szurkolók tárt karokkal várnák

2023.12.19. 06:00

Megcáfolták a világklasszis kézilabdázó Pick Szegedbe igazolását

Nem bizonyultak igaznak azok a sajtóhírek, amelyek arról számoltak be az elmúlt napokban, hogy az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata komoly lépéseket tett a világ egyik legjobb játékosának a megszerzésére. Ezt az érintett csapatának ügyvezető menedzsere cáfolta meg hivatalosan a szárnyra kapott híreket.

Becsei Dávid

Jim Gottfridssont (jobbról) nem vásárolná ki a Pick, 2025 nyarán igazolhat a Tisza-partjára.

Fotó: Kuklis István – archív

– Jim Gottfridsson nagyon közel áll a megállapodáshoz a Pick Szegeddel. A klubok megegyeztek egymással, a Szeged kivásárolja őt a Flensburggal kötött szerződéséből – jelent meg vasárnap este az RT Handball Instagram-oldalán. Ez a kézilabdás átigazolásokra szakosodott portál rendszerint jól informált, akár már a hivatalos bejelentések előtt is megbízható hírekkel szolgál, de most úgy tűnik, valótlan dolgokat állítottak Gottfridsson Szegedre igazolásával kapcsolatban.

Holger Glandorf, az SG Flensburg-Handewitt sportigazgatója úgy fogalmazott a Handball Worldnek, hogy Gottfridssont 2025-ig szerződés köti a csapathoz, és úgy tervezik addig biztosan ő lesz a Flensburg irányítója, de ha a sport- és anyagi feltételeik megfelelőek lesznek, akkor esetleg még továbbra is.

– Ha egy klub ki akarná vásárolni Jimet a szerződéséből, akkor fel kellene vennie velünk a kapcsolatot. Ez viszont nem történt meg – mondta Glandorf, vagyis a Szeged és a Flensburg között az RT Handball “értesülései” ellenére nem történt kommunikáció Gottfridssonnal kapcsolatban.

Az OTP Bank-Pick Szeged éppen hétfőn jelentette be első átigazolását az Apelgren-érába. Az Európa-bajnok svéd válogatott kapus, Tobias Thulin 2024 nyarától hároméves szerződést kötött a Tisza-partiakkal. Az elmúlt héten pedig az is kiderült, Gleb Kalaras a 2024–2025-ös szezonban is a szegedieket erősíti majd.

Névjegy

Jim Gottfridsson 1992. szeptember 2-án született a svédországi Ystadban. Szülővárosában kézilabdázott egészen 2013-ig, amikor a Flensburg alkalmazásába állt. Jelenleg is ezt a német klubot erősíti, amelyhez 2025-ig köti szerződés. 2014-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, 2018-ban és 2019-ben pedig a Bundesligát, míg a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon aranyérmes lett hazája válogatottjával. Ami pedig Gottfridsson egyéni elismeréseit illeti, a 2020–2021-es Bundesliga-idény legértékesebb játékosának (MVP) választották meg, 2021-ben a világbajnokság álomcsapatának irányítója volt, de 2018-ban és 2022-ben is ő lett az Európa-bajnokság MVP-je.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában