A szegedi Kis Máté rutinos lengyel ellenfelet vert meg

2023.12.03. 15:15

Melós mérkőzésen egyhangú siker

Egyhangú pontozással nyerte meg az újabb profi ökölvívó mérkőzését a szegedi Kis Máté, aki a New School Promotion legújabb gáláján egy rutinos lengyelt múlt felül.

Mádi József

Kis Máté újabb pontozásos győzelmet aratott.

Fotó: Szeged BC

Már az remek előjel volt, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a budapesti BSK CrossFight helyett új helyszín, a pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola adott otthont a New School Promotion újabb profi ökölvívógálájának.

Az eseményen ringbe lépett az IBO nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoka, a szegedi Kis Máté, aki egy 8 menetesre tervezett összecsapáson húzott kesztyűt a rutinos lengyel Robert Talarek ellen. A vendég ökölvívó az 53. mérkőzését vívta a profik között.

A meccs vívós párharcot hozott, a rutinos Talarek ellen Kis Máté rengeteget küzdött, hajtott, kemény és sok melót tett bele a meccsbe. A felek a ring minden négyzetméterét kihasználták, és nyolc meneten keresztül nagyszerű iramban bokszoltak. A végén a szegedi sportoló kezét emelték a magasba. Kis Máté a 25. profi mérkőzését vívta, ezeken 22-szer győzött, ebből 14-szer kiütéssel, ez volt a 8. pontozásos sikere, ezek mellett pedig van még két döntetlenje, illetve egy veresége.

– A karrierem szempontjából rendkívül fontos volt, hogy végigbokszoltam a nyolc menetet, elsősorban azért, mert rutint szerzek ezen meccsek által. Voltak nehézségeim, de ebből lehet majd építkezni. Keményebb volt, mint amire számítottunk a lengyeltől, nagyon nagy ütőt ismertem meg benne, kettős fedezékben például váltani is kellett. A rakkolós boksztól át kellett állnom az erőbokszra, ez nálam azért elég ritka, és ez is jót tett, mert hozzátesz a fejlődésemhez. Telt ház volt Pomázon, egy nagyon kemény és „melós" estén vagyok túl. Még kavarognak bennem az érzelmek, gondolatok, de az biztos, hogy hálás vagyok azoknak, akik a helyszínen vagy otthon szurkoltak, sokkal többet jelent ez nekem, mint gondolnák – mondta a meccs másnapján Kis Máté.

A szegedi kiválóság a promóterétől, a New School Promotiontől olyan ígéretet kapott, amely szerint jövő márciusban címet védhet az IBO-nál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában