A végén kellett igazán izgulni

2023.12.06. 20:43

Mikler-parádé és szegedi bravúrgyőzelem a Kielce ellen – GALÉRIA

Nem várt, drámai izgalmak végén 26–25-ös győzelemmel itthon tartotta a két pontot az öt büntetőt is kihagyó Pick Szeged a Kielce ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának 10. fordulójában. 24–18 után a lengyelek hét a hat elleni játékkal majdnem teljesen ledolgozták a különbséget.

Becsei Dávid

Nem lehetett panasz a szegedi kapusokra. Mikler Roland (képünkön) eksztázisban védett, míg Imsgard két hétméterest hárított.

Fotó: Karnok Csaba

A két csapat októberi mérkőzéséhez képest Alex Dujshebaev, Paczkoswski és Andreas Wolff visszatért a lengyel bajnok keretébe, Igor Karacic és Arkadiusz Moryto játékára viszont nem számíthatott Talant Dujshebaev vezetőedző. A szegedieknél mindenki egészséges, így Kárpáti Krisztián a legerősebb tizenhatosát jelölte, Nagy, Dzialakiewicz és Molina maradt ki.

Nagyjából tíz percbe telt, míg elérte az üzemi hőfokot a hazaiak védekezése. A Kielce az első percekben ellépett kettővel, de ezt hamar sikerült lenullázni, majd megfordítani, ugyanis Mikler ihletett formában védett ismét. A 11. minutumban Kalaras már másodszor mattolta Wolffot beállóból, 5–4. A 15. percben már 7–4-nél volt kénytelen volt időt kérni a vendégcsapat.

Parádésan védekezett a Szeged. Ennek köszönhetően kisebb megingását és Kalaras kétszeri kiállítását is átvészelte, de a három kihagyott büntető sem hiányzott nagy mértékben a szünetben. Nehéz volt hibát találni a szegediek játékában, mindössze a hetesek értékesítése miatt bosszankodhattunk. A kapusok is parádéztak. A pihenőre 15–11-es Pick-előnnyel vonulhattak a csapatok, Mikler nyolcszor, Wolff hétszer védett a hivatalos statisztika szerint.

A második játékrészben folytatódott a szegedi dominancia, a védelmek csatáját a vendégek hét a hat elleni játékkal törték meg. Az 51. percben 24–18 állt az eredményjelzőn. Imsgard két hetest védett, ennek ellenére olvadt a különbség. Három másodperccel a vége előtt üres kapura dobhatott volna Nahi, csapata viszont időt kért, ami után már életerős kielcei lövésre nem futotta. Egy gól megmaradt a hatból, pénteken 18 órától a Budakalász ellen zárja az évet itthon a Szeged.

OTP Bank-Pick Szeged–Industria Kielce (lengyel) 26–25 (15–11)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 10. forduló. Szeged, Pick Aréna, 4429 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER – Sostaric 4, Garciandía 4, MACKOVSEK 1, KALARAS 2, JELINIC 2, Bombac 4/2. Csere: Imsgard (kapus), BÁNHIDI 4, Frimmel, Martins 2, Gaber 2, Stepancic 1, Szita. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Industria Kielce: WOLFF – Kounkoud 2, A. DUJSHEBAEV 6/1, Thrastarson 4/3, Karaljok 1, Sicko 4/1, Nahi 2. Csere: T. GEBALA, Olejniczak, Tournat 1, Wiaderny 1/1, Paczkowski 1, D. Dujshebaev 3. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
Hétméteres: 8/3, ill. 8/6.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában