Helyi sport

2023.12.22. 12:28

Négy vármegyei úszó készülhet a világbajnokságra

Sós Csaba szövetségi kapitány egy kivétellel csak a már olimpiai A-szintet teljesített úszókat nevezi egyéniben a február 2. és 18. között Dohában sorra kerülő olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságra.

Delmagyar.hu

Pádár Nikolett is tagja a vb-keretnek.

Fotó: Török János

Holló Balázs kivételével (mivel ő döntőt úszott a fukuokai vb-n, és talán épp Dohában teljesíti majd a párizsi szintet) csak olimpiai A-szinttel rendelkező úszókat nevezett egyéniben a dohai, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra Sós Csaba szövetségi kapitány.

A magyar válogatottban négy vármegyei úszó kapott helyet, az év legjobb női utánpótláskorú versenyzőjének választott Pádár Nikolett mellett a Hód Úszó SE versenyzője, Ugrai Panna lehet ott a vegyes váltóval Dohában. Nyílt vízen az FTC-ben sportoló Fábián Bettina a válogatott tagja, míg a HAÁSZ Szegedi Úszó Egyletből Olasz Anna a tartalék.

Az elnökség emellett jóváhagyta, hogy az eredetileg júniusra tervezett országos bajnokságot tavasszal rendezzék meg, így arra április 9. és 12. között, előreláthatólag a Duna Arénában kerül sor az Európa-bajnokság nemrég bejelentett időpontja (június 10-23.) miatt.

A dohai vb-csapat
Férfiak: Betlehem Dávid, Holló Balázs, Jászó Ádám, Kovács Benedek, Márton Richárd, Németh Nándor, Rasovszky Kristóf, Szabó Szebasztián, Telegdy Ádám

Nők: Késely Ajna, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Sebestyén Dalma, Szabó-Feltóthy Eszter
Vegyesváltókban indulhat: Kalmár Aliz (Békési Eszter?), Komoróczy Lora, Senánszky Petra, Ugrai Panna, Sós Dániel, Mészáros Dániel + Kapás Boglárka (4x200-as női váltó)

Nyíltvízi csapat
Férfiak: Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid, Gálicz Péter (tartalék)
Nők: Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Olasz Anna (tartalék)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában