Helyi sport

2023.12.11. 12:54

Nem tudta megállítani a bajnokesélyest az SZRSE

Nehezen lendült játékba, de egy szettet el tudott rabolni a tabellán második helyen álló DEAC-tól a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata. A Tisza-partiakra még egy meccs vár 2023-ban.

Delmagyar.hu

Pozzobon húsz pontig jutott, de nem tudták megállítani a DEAC-ot.

Fotó: KOCSIS ALÍZ

A három légióssal felálló, az első kilenc meccsét hét győzelemmel és két vereséggel abszolváló DEAC várt a Vidux-Szegedi RSE-re 2023 utolsó hazai Extraligás mérkőzésén.

Nehezen lendült játékba a szegedi gárda, az esélyesebb debreceniek uralták a meccset az elején. A második játszmában viszont nagyot javult az SZRSE játéka, és olyan simán hozta a szettet, ahogyan az elsőben tette azt hajdúsági ellenfele. A folytatás viszont nem hozott ilyen játékot, a DEAC megmutatta, miért is élcsapat ebben a szezonban, és a bajnoki címre is esélyes gárda végül négy szettben tudott nyerni. A Tisza-partiak közül Davi Pozzobon 20 pontig jutott, de ezúttal nem sikerült öt szettes csatára késztetni az ellenfelet.

Az SZRSE így öt győzelemmel és hat vereséggel áll a tabella kilencedik helyén, a naptári év utolsó bajnokiján pedig szombaton 14 órától a 11. helyen álló TFSE vendége lesz.

Berkes Zoltán: Annak ellenére, hogy veszítettünk, egy nagyon jó mérkőzés volt. Bár azt a fordulatszámot, amit a DEAC diktált, kissé nehezen vettük fel, de az utána mutatott játékkal elégedett vagyok. A második szettől fegyelmezett és koncentrált volt a csapatom, illetve végig motiváltan játszott, de sorsdöntő helyzetekben ellenfelünk akarata érvényesült, így a győzelmet megérdemelten szerezte meg. Gratulálok a DEAC-nak!

Vidux-Szegedi RSE – DEAC 1:3 (17–25, 25–17, 21–25, 17–25)
Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz, 11. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Horváth, Barabás.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Kiss, Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó). Vezetőedző: Berkes Zoltán.
DEAC: Vargas, Pavliuk, Coelho, Kiss, Tóth, Veres. Csere: Bán (liberó), Bagics. Vezetőedző: Fodor Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában