Helyi sport

2023.12.23. 13:00

Ötödik helyről várhatja a folytatást az SZTE-Szedeák

Eltelt az alapszakasz fele a férfi kosárlabda NB I./A csoportjában, december 30-án folytatódik a bajnokság.

Delmagyar.hu

Mucza Tamásék eddig egyedüli csapatként elkapták a címvédő Falcót is.

Fotó: Karnok Csaba

Pénteken este a Zalaegerszeg–Budapesti Honvéd (91–95) mérkőzéssel véget ért a férfi kosárlabda NB I./A csoport alapszakaszának 13. fordulója, azaz féltávnál járnak a csapatok, így mindenki találkozott már mindegyik ellenfelével.

Az SZTE-Szedeák hét győzelmet szerzett az első 13 mérkőzés folyamán, ez a teljesítmény pedig a tabella ötödik helyét jelenti Nikola Lazics csapata számára. Bár a Tisza-partiak mérlege azonos a Körmendével, de a két csapat egymás elleni meccsét a Körmend nyerte, ezért a vasiak állnak a negyedik helyen.

Mindennek azért van jelentősége, mert a versenykiírás értelmében a 13. fordulót követően az első nyolc helyen álló csapat jut be a magyar kupa negyeddöntőjébe, így az SZTE-Szedeák a 2022-es, ezüstéremmel végződő kupaszereplést követően ismét ott lehet a legjobb nyolc között. Az akkorihoz képest azonban ezúttal más a lebonyolítás, mert a négy negyeddöntőt nem semleges helyszínen játsszák le, hanem az alapszakaszban előrébb végzett csapat pályaválasztása mellett dől el, melyik négy csapat utazhat majd a négyes döntőre.

Az SZTE-Szedeák számára tehát ha a sorsoláson a mögötte végzett Zalaegerszeg, NKA Pécs, vagy DEAC jut ellenfélként, akkor hazai pályán játszhat majd a január 24-én esedékes negyeddöntőben, ha viszont a Körmend, Szolnok, Alba, Falco négyesből kap ellenfelet, akkor idegenben játszik. 

A bajnoki folytatásra sem kell sokat várni, hiszen a két ünnep között is rendeznek bajnoki fordulót. December 30-án az újszegedi sportcsarnokban az a Zalaegerszeg lesz az SZTE-Szedeák ellenfele, amellyel szemben a nyitófordulóban hosszabbítást követően szerzett győzelmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában