Kaposvárott rendezték meg a csapatbajnokságot

2023.12.05. 07:30

Parádés volt a Szatymazi SE

A felnőtt cselgáncs vegyes csapatbajnokságban a Szatymazi SE kiválóan szerepelt, hiszen a második helyet szerezte meg.

Mádi József

Csapatbajnoki ezüstérmet nyert a Szatymazi SE.

Fotó: Szatymazi SE

Kaposvár adott otthont a cselgáncs vegyescsapatok országos bajnokságának. Az eseményt három esztendő szünetet követően rendezték meg, és a sportágban először vegyes csapatok indulhattak.

A Szatymazi SE az első mérkőzésén a házigazda Kaposvárt 4:2-re, az elődöntőben a Budapest Szamurájt szintén 4:2-re verte, majd következhetett a döntő az olimpiai ezüstérmes Csák József vezette Újpest ellen. A szatymaziak remekül helyt álltak, és 3:3-as döntetlent harcoltak ki – jöhetett a mindent eldöntő súlycsoport sorsolása. Itt a +90 kilogrammot dobta ki Fortuna, és Tompa Péter hiába verte meg az alapmeccsen az ellenfelét, sőt a rájátszásban is vezetett, nem tudta megőrizni az előnyét, és a végén hibázott egyet, ezzel az Újpest szerezte meg az aranyérmet, a Szatymaz pedig második lett.

Az eseményen az edző, Szabó Csaba komoly elismerés kapott, hiszen a Magyar Judo Szövetség a Magyar Judóért érdemrend bronz fokozatávat tüntette ki, a díjat Nagy András főtitkár adta át.

A szatymaziak bajnoki második kerete: Zádori Panna (57 kg), Balogh Sára, Balogh Kinga (mindkettő 70 kg), Ménesi Beatrix, Nagy Kitti (mindkettő +70 kg); Máthé Bence (a Honvédtől kapta kölcsön a klub), Guba Levente (mindkettő 73 kg), Zádori Róbert (90 kg), Tompa Péter, Tompa Márton (mindkettő +90 kg). Edzők: Szabó Csaba, Nagy Kitti, Guba Levente. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában