Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület elnöke meglepődött a díjon

2023.12.05. 14:10

Petrovics Kálmán Arany Érdemérmet kapott

A sportág legrangosabb elismerését, Arany Érdemérmet vehetett át a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) őszi közgyűlésén az MVM Szegedi Vízisport Egyesület elnöke, Petrovics Kálmán és Apáthy Endre.

Mádi József

Petrovics Kálmán munkája elismeréseként díjat kapott.

Fotó: Török Attila

Az MKKSZ honlapján olvasható beszámoló szerint a szövetség 2006-ban hívta életre az Arany Érdemérem díjat, amelyet azok a sportolók, edzők, sportvezetők kaphatnak meg, akik több évtizeden át tartó szakmai munkájukkal, hozzáállásukkal elévülhetetlen érdemeket szereztek a magyar kajak-kenu sport eredményességében.

A Mátraházán tartott kongresszuson Baráth Etele, a közgyűlés elnöke, valamint Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke elsőként az MVM Szegedi Vízisport Egyesület elnökét, Petrovics Kálmánt jutalmazta a kitüntetéssel. Az MKKSZ elnökségi tagja, a sportfejlesztési bizottság elnöke több mint 50 éve megkerülhetetlen alakja a sportágnak. Kétszeres világbajnok kajakos, alapító tagja a Szegedi Olajbányásznak. A többször is átkeresztelt, napjainkban MVM Szegedi VE néven futó egyesületnek 1997-től klubigazgatója, néhány hete pedig már elnöke is.

– Nem tudtam arról, hogy elismerést kapok, teljes meglepetésként ért az egész. Ki az, aki Nagymaroson született? – gondolkodtam el akkor, amikor a méltatásomat kezdték el, aztán gyorsan rájöttem, kizárásos alapon rólam van szó. Úgy készültem, hogy mint a szövetség sportfejlesztési bizottságának elnöke előadást tartok, aztán a közgyűlés előtt napirenden kívül került sor a díjátadásra. Végtelen boldogságot érzek, hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen elismerésben részesülök, főleg annak tekintetében, hogy milyen szervezett és jól működő a sportág – nyilatkozta lapunknak az eseményen Petrovics Kálmán.

Szintén Arany Érdemérem elismerésben részesült Apáthy Endre, az MKKSZ fejlesztési alelnöke, aki 1993 óta lelkes támogatója a sportágnak, sportolóknak, és nevéhez fűződik a Hídépítő-kupa életre hívása is, amely már hosszú évek óta az egyik szezonnyitó verseny.

Mindkét díjazott neve felkerült az MKKSZ Baráth Etele Székházban található márványtáblára is, amelyen immár 37 kitüntetett szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában