Pénteken 18 órától: Szeged–Budakalász

2023.12.07. 16:51

Plüssdobás és programkavalkád a Pick Szeged utolsó 2023-as meccsén

Az év legjobb teljesítménye után máris jön az esztendő utolsó mérkőzése. A Kielce parádés legyőzése után a magyar bajnokságban remeklő CYEB-Budakalász ellen zárja az őszi szezont az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata pénteken 18 órától.

Becsei Dávid

Szerdán még a Mikulás-sapkák voltak főszerepben, pénteken este már a plüssök lesznek.

Fotó: Karnok Csaba

Csodaszép évzárást tervez a Pick Szeged. Az ellenfél az eddig remeklő Budakalász lesz, amely tizenkét bajnokijából hatot megnyert, tizenkét pontjával így a hatodik helyet foglalja el a tabellán. A Csurgót, a PLER-t, az Egert, a NEKA-t és a Gyöngyöst otthon, a Komlót pedig idegenben győzték le Csoknyai István tanítványai, de Balatonfüreden, illetve a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen hazai környezetben is csak egygólos vereséget szenvedtek.

A 26–25-re megnyert Kielce elleni BL-meccs után Kárpáti Krisztián vezetőedző úgy fogalmazott, küzdelmes és kemény meccsen mindkét fél a védekezésére koncentrált.

– Remek kapusteljesítményeket láttunk mindkét oldalon. A második játékrészben kisebb volt a rotációnk, mint máskor, a Kielce pedig a hét a hat elleni játékkal felzárkózott. Mentálisan erősen voltunk – az RK Zagreb elleni meccs után Dean Bombaccal átbeszéltünk néhány taktikai dolgot, ezek jól működtek – jegyezte meg Kárpáti.

Érdemes lesz időben érkezniük a szegedi szurkolóknak a Pick Arénába pénteken kora este. A létesítmény 17 órakor nyitja meg kapuit, 17.50-től pedig jön az a jótékonysági plüssdobás, amelyet a Pick Szeged még 2009-ben hívott életre a Délmagyarország korábbi újságírójának, Horváth Leventének az ötlete alapján. Immár tizennegyedik alkalommal záporozhatnak a plüssök, miután Levente és két kislánya visszaszámol tíztől egyig. A kezdeményezés életre hívása óta egyszer, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt maradt el az esemény.  Az ajándékokat idén is több jótékonysági szervezetnek adja majd át a szegedi klub. 

Karnok Csaba
A Pick arénában 2022. december 10-én rendezték meg először a plüssdobást a Csurgó elleni bajnoki előtt, amelyet a Pick Szeged nyert meg 34–32-re.
Fotó: Karnok Csaba

A Pick Arénában vendégeskedik majd Csongrád-Csanád vármegye legkisebb lélekszámú településének lakói, népes publikum érkezik majd Kövegyről Szegedre a klub buszával is.

A programkavalkád a második játékrész előtt is folytatódik, amikor egy tajvani testvérpár végzi majd el a kezdődobást. Ők azok, akik 2018. március 10-én életükben először láttak kézilabda-mérkőzést, ezen pedig többek mellett Bodó Richárd tíz góljával tizenöt év után győzött ismét – először a Veszprém Arénában – a Szeged Veszprémben. Bár a tajvani család már Ausztráliában él, ezt a mérkőzést most élőben tekintik majd meg a Pick Arénában.

A Pick Szeged–Budakalász mérkőzést követően sem érnek véget a programok, ugyanis a lefújás után a főbejáratnál lévő folyosón dedikál és fényképezkedik a szurkolókkal a hazai csapat és a szakmai stáb.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában