Helyi sport

2023.12.28. 16:10

Szegedi sikerek a Gyakorló jégcsarnokban

A Mikulás kupa immáron 31 éve az egyik legfontosabb állomás az ifjú rövidpályás gyorskorcsolyázók versenynaptárában, a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban megrendezett versenyen két szegedi klub versenyzői vettek részt.

Delmagyar.hu

Szépen teljesítettek az SZKE tagjai.

Fotó: Szegedi Korcsolyázó Egyesület

15 ország összesen 264 sportolója indult a Mikulás kupán a budapesti Gyakorló jégcsarnokban.

A szegedi Tuti Kori Közhasznú Egyesület versenyzői közül az F korcsoportban Tóth Dávid összetettben nyerni tudott, miután mindhárom távon a dobogóra állhatott. Szintén ebben a korcsoportban volt érdekelt Tutrai Áron, aki összetettben hetedik lett, míg a lányoknál Fehér Anna tizedikként végzett.

Összetett ezüstéremnek örülhetett az E korcsoportban Fazekas Márton, aki 333 és 500 méteren is nyert, 777 méteren pedig ötödik lett. Ugyanebben a korcsoportban a lányoknál Gárdián Borbála Szonja összetett kilencedikként zárt.

A C korcsoportban a lányoknál Fazekas Vera 18., Szörényi Emma Lili a 22., Sztanojev Nikolett pedig a 29. helyen végzett a három táv (1500, 500 és 1000 méter) alapján. A fiúknál Németh Sándor Domonkos 22. lett.

A juniorok B kategóriájában egymást követték a klub versenyzői, Hallósy Dominik összetett negyedik, Gárdián Lajos Zsombor ötödik, míg Jancsó Zalán hatodik lett, miután az 1500 és az 500 méteres táv után betegség miatt visszalépett.

Hallósy Dominik ezzel az eredményével a dél-koreai Gangwonban esedékes Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon szereplő magyar csapat tartalék pozícióját harcolta ki.

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzői közül két összetett második hely a legszebb eredmény: a junior F kategóriában Molnár-Eiserle Mirella (ugyanitt Kakuja Gergő 8., Egyed Hanna 15. lett) és a junior C-ben Árendás Mihály végzett a dobogó második fokán.

Junior G-ben Faragó-Szuhay Viktória bronzérmes lett az összetett eredmények alapján, Nagy Kata hatodik, míg a junior D-ben Vukovic Nadja nyolcadik, Faragó-Szuhay Tamás 22. helyen végzett. A junior A mezőnyben Vágfalvi Máté 13. helyen zárta a Mikulás kupát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában